Vágólapra másolva!
Nem kell megműteni Hetényi Zoltánt, a Fehérvár és a magyar jégkorong-válogatott kapusát, aki így három-négy hét múlva újrakezdheti az edzéseket.

A huszonhárom éves játékos az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta, jelenleg rögzítőkötéssel pihen, és most dőlt el, hogy nincs szükség operációra.

"Ez jó hír, még akkor is, ha nagyon sajnálom, hogy az osztrák bajnokság hajrájában nem léphetek jégre, pedig nagyon harcolunk a rájátszásba kerülésért" - jegyezte meg a Graz ellen vasárnap megsérült hálóőr.

Először úgy tűnt, hogy porcműtétre lesz szükség, majd az ismételt vizsgálatnál kiderült, hogy Hetényi bal térdének belső szalagja szakadt el részlegesen.

Énekes Lajos másodedző azt mondta, Hetényi három-négy hét múlva kezdheti meg a jeges edzéseket.

A kapus március közepén már szeretne játszani, akkor kezdődik a magyar bajnoki rájátszás. Ott akkor juthatna szóhoz a Sapa Fehérvár AV19, ha nem kerül be az osztrák liga elődöntőjébe. A Volán hét fordulóval az alapszakasz vége előtt sereghajtó, ám hátránya csak négy pont a rájátszást jelentő nyolcadik helytől.

A válogatott edzőtábora az ob I-es szezon lezárása után kezdődik. A magyar csapat április 4-én vívja első felkészülési mérkőzését, a budapesti divízió I-es vb pedig április 17-én rajtol.