Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség angol nyelvű bátorító videoüzenetet küldött a japán szövetségnek, melyben jelzi: várja a szigetországi csapatot az április 17. és 23. közötti budapesti divízió I-es világbajnokságra.

A "Message From Hungary To Japan" című film többek között feleleveníti a 2008-as szapporói vb-n játszott magyar-japán meccset, melyet úgy nyertek meg a magyarok, hogy a hajrában a hazaiak lőttek egy szabályos gólt, de a bíró azt nem adta meg, mert nem látta, hogy a korong kivágódik a hátsó kapuvasról.

A vereség miatt a japánoknak minimálisra csökkent a továbbjutási esélyük, ugyanakkor a magyarok később döntőnek beillő találkozót játszhattak az ukránokkal, és nyertek, így hetven év után ismét felkerültek a világelitbe.


A japán szövetség még mindig nem jelezte a magyar szervezőknek, illetve a nemzetközi szövetségnek (IIHF), hogy a csapat részt tud-e venni a budapesti vb-n.

A szigetországot március 11-én 9-es fokozatú földrengés rázta meg, és annak nyomán szökőár pusztított a partvidéken. A rendőrség csütörtökön már több mint 9800-ra tette a két héttel ezelőtti földrengés és cunami halálos áldozatainak számát, míg 17 ezer embert eltűntként tartanak nyilván.