Vágólapra másolva!
A sanghaji világbajnokságra készülő magyar nőivízilabda-válogatott magabiztos, 16-12-es győzelmet aratott szombaton a vendég németek felett, ezzel négy forduló után is százszázalékos teljesítménnyel vezeti az Európa-bajnoki selejtező A csoportját.

Áprilisban, Wuppertalban 16-13-ra nyert Merész András csapata, amelyben ezúttal Keszthelyi Rita volt a legeredményesebb öt góllal. A négytagú csoportból az első kettő jut tovább, a magyarok eddig mindhárom ellenfelüket, a németeket, a franciákat és a szlovákokat is könnyedén győzték le. Az Eb-t jövő januárban Hollandiában rendezik.

Eredmény, Eb-selejtező:
A csoport, 4. forduló:
Magyarország - Németország 16-12 (5-4, 4-4, 4-2, 3-2)
a magyar góldobók:
Keszthelyi 5, Drávucz 4, Szücs 3, Menczinger, Takács, Bujka, Poszkoli 1-1

A magyar válogatott Sanghaj előtt egy ausztráliai tornán szerepel majd Perth-ben, ahol a házigazdák mellett Görögország, valamint Új-Zéland legjobbjai lesznek az ellenfelek. A vb-n a selejtezőcsoportban az Egyesült Államok, Hollandia és Kazahsztán csapata vár a magyarokra.

Merész András vb-csapata:
Kasó Orsolya, Gangl Edina, Czigány Dóra, Antal Dóra, Illés Anna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Drávucz Rita, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Poszkoli Rita, Menczinger Kata