Vágólapra másolva!
Ismét első helyezésben bízik a HSC Csíkszereda a negyedik alkalommal sorra kerülő közös magyar-román jégkorong-bajnokságban. A MOL Ligában címvédésre még nem volt példa.

Hosszú tárgyalássorozat előzte meg, amíg ismét a MOL lett a névadója a közös magyar-román jégkorong-bajnokságnak. Pánczél Andrea, a cég kommunikációs igazgatója kiemelte: amikor négy éve útjára indult ez a regionális liga, mindenki előtt az a cél lebegett, hogy a sportág színvonalát emelje, és ebben a törekvésben sikereket értek el.

Németh Miklós, a magyar szövetség elnöke jelezte: a gazdasági nehézségek ellenére összeálltak a csapatok, és felkészülten várják a rajtot.

A klubok bemutatkozása során kiderült, hogy a HSC Csíkszereda igyekszik megtörni az átkot, azaz címvédőként akar újra bajnok lenni. A Dab.Docler - mivel a nyáron felvették az osztrák másodosztályba - éppen az aktuális ellenfeléhez mérten választja ki, hogy kik lépnek pályára, de a dunaújvárosiak is szeretnék megnyerni a MOL Ligát.

A Miskolci Jegesmedvék együttese az előző kiírásban bronzérmes volt, most hasonló jó szereplésben, illetve előrelépésben reménykedik. A Ferencváros nehéz időszak után a nyáron jelentősen átalakult, és ha bírja végig, komoly ellenfele lehet a nagycsapatoknak.

Ugyanez vonatkozik a brassói csapatra, akárcsak a fiatalokkal teletűzdelt Sapa Fehérvár AV19 gárdájára. Utóbbi titokban bízik az elődöntőbe kerülésben. A bukaresti Steaua Rangers afféle sötét ló, míg az Újpest, amely az elmúlt évadban a pofozógép szerepét játszotta el, a korábbiakhoz képest nyugodtabb körülmények között készülhetett.

A Vasas, amely 2010-ben megnyerte a MOL Ligát, megszűnt, sok játékosa más egyesületben tűnt fel, így nem gyengült a bajnokság, inkább sűrűbbé vált a mezőny.

Kerey Péter ligaelnök hangsúlyozta: évről évre nagyobb a bajnokság presztízse, ezt bizonyítja, hogy Szerbiából a Partizan Beograd, Moldovából a Platinau Chisinau, Szlovákiából pedig a Nové Zámky kereste meg a ligát, ám végül mindhárman visszaléptek.

A január 20-ig tartó bajnoki alapszakaszban minden csapat 35 mérkőzést játszik, majd következik a rájátszás. Az alapszakasz első és második helyezettje egyből elődöntős, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel két győzelemig tartó párharcot vív a négy közé kerülésért. Az elődöntő három, a finálé pedig az egyik csapat negyedik sikeréig tart.