Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának játékosai úgy vélekednek a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első meccse előtt, hogy bármi lehet az eredmény, de maradjon esély a továbbjutásra a visszavágón. A Barcelona magyar klasszisa, Nagy László szerint a magyarok elleni összecsapás azért jó, mert alkalmat ad találkozni a rokonsággal.

A bajnok és kupagyőztes MKB Veszprém az egész hetet a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntőnek szentelte, emiatt még a szerdára kisorsolt Csurgó elleni, idegenbeli bajnokit is elhalasztották.

"Nagyon komoly munkát végzett a csapat egész héten" - nyilatkozta az [origo]-nak Mocsai Lajos. "Kilenc edzést szántunk a Barcelona elleni felkészülésre. A hét elején főképp a fizikális munkán volt a hangsúly, sokat futottak a játékosok. Egészen csütörtökig a védekezésünket próbáltuk tökéletesre csiszolni."

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a világklasszisokkal felálló Barcelonáról csak jót tudott mondani. "A Barcelonát kiváló játékosok alkotják. Posztonként két klasszis is szerepel náluk, így olyan, mintha csere nélkül játszanák végig a meccset. A lerohanásaik életveszélyesek, felállt fal elleni játékuk kimagasló, mindkét irányba hatékonyan támadnak, sokoldalú taktikai variációkat alkalmaznak. Két-három magasabb játékosuk 11-12 méterről is életveszélyesen lő" - vizionálta Mocsai, hogy mire is lehet majd számítani a vasárnap 17.30-kor kezdődő találkozón, amelyen biztosan nem védhet a derekával bajlódó Fazekas Nándor.

A magyar válogatott kapusa még nem beszélt a vezetőséggel, de nem szívesen repülne el Spanyolországba, mert a budapesti orvosi vizsgálatokra autózás is túlságosan igénybe veszi a hátát. "Pénteken voltam kontrollon, amely alapján javul a derekam. Szerencsés esetben a jövő héten már elkezdhetek edzeni, és akkor a visszavágón talán már védhetek. Remélem, a fiúk bebizonyítják, hogy a tavalyi búcsúnk a Barcelona ellen csak annak volt a következménye, hogy rossz napot fogtunk ki" - mondta Fazekas.

A Handball-planet.com összeállítása alapján a Bajnokok Ligája elmúlt öt idényének kilencedik legjobb góllövője, Marko Vujin a klubtól a sorsoláson elpártolt szerencse visszatérésében is bízik. "Remélem, idegenben el tudunk érni egy olyan eredményt, amely esélyt ad nekünk a visszavágón a továbbjutásra. Sajnos a sorsolással nem volt szerencsénk, hiába játszottunk kiválóan hónapokon át a Bajnokok Ligájában, egy montpellier-i kisiklás mindent megnehezített" - mondta Vujin.

Gulyás Péter, a veszprémiek válogatott játékosa szerint egy szoros vereség kisebb győzelemmel érhet fel. "A védekezésre alaposan rágyúrtunk a héten, hogy minden taktikai változtatásukra azonnal tudjunk reagálni. Ha kikapunk is, de három alatt tartjuk a különbséget, akkor jó esélyünk maradhat a visszavágón a továbbjutásra."

A magyar bajnokcsapat honlapjának sikerült egy mini interjút készítenie Nagy Lászlóval, a Barcelona magyar klasszisával is, aki különösebben nem jött lázba a Veszprém elleni meccstől. "Szerdán még bajnoki mérkőzést játszottunk, konkrétan péntektől készülünk a Veszprém ellen. Egyik csapat sem számíthat arra, hogy az első meccsen már eldönti a továbbjutás sorsát, láttuk tegnap is, milyen meglepő eredmények születtek a BL-ben."

A szegedi származású Nagynak nem jelent extra motivációt, hogy a Veszprém ellen játszhat. "Azt gondolom, hogy egy meccs a sok közül, bár annyi kiegészítéssel, hogy Veszprémben lesz lehetőség családtagokkal, barátokkal találkozni, ez mindenképpen pluszt jelent, de egyébként semmi más."

A BL-nyolcaddöntő első mérkőzéseinek programja:
PICK SZEGED - Flensburg-Handewitt (német), szombat 14.30
Barcelona (spanyol) - MKB VESZPRÉM, vasárnap 17.30
Kolding (dán) - THW Kiel (német), szombat 16.15
Chambéry (francia) - Ciudad Real (spanyol), vasárnap 17.00
Boszna Szarajevo (bosnyák) - Csehovszki Medvegyi (orosz), vasárnap 18.00
Croatia Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német), vasárnap 18.00

Csütörtökön két nyolcaddöntőt már lejátszottak, a Schaffhausen meglepetésre ötgólos előnyt szerzett a Montpellier-vel szemben, míg a Hamburg hattal verte a Valladolidot.

BL-nyolcaddöntő első mérkőzések:
Schaffhausen (svájci) - Montpellier (francia) 31-26 (17-11)
Hamburg (német) - Valladolid (spanyol) 28-22 (11-15)