Vágólapra másolva!
Kóger Dánielt a mérkőzés emberének választották az ECHL keddi játéknapján.

A South Carolina Stingrays magyar csatára a Trenton Titans elleni 4-2-es győzelemből egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, így már 25 pontnál tart a szezonban 29 találkozón, jelenlegi csapatánál hét meccsen öt pontot gyűjtött.

A találkozóról beszámoló The Post and Courier szerint hasonló meccsekkel Kógernek teljesülhet az az álma, hogy első magyarként szerepeljen az NHL-ben.

"Dánielnek a termetéhez képet kiváló képességei vannak" - idézte a dél-karolinai napilap a csapat edzőjét, Spencer Carberyt. "Néha kicsit hanyag a koronggal, de nagyon dinamikus játékos. Ahhoz hogy az AHL szintjén meg tudjon ragadni, élesítenie és egyszerűsítenie kell a játékát."

Kógert ebben az idényben három csapat vitte fel az ECHL-ből az AHL-be vendégszereplésre, 14 meccsen egy asszisztot szerzett.

"Természetesen az a célom, hogy az NHL-ben szerepeljek, de továbbra is tanulnom kell az észak-amerikai hokit" - nyilatkozta a 22 éves hokis. "Kisebb a jég, és a játékban sokkal jobban dominál a fizikai küzdelem, mint Európában, de ezt a stílust szeretem."