Vágólapra másolva!
Huszonhat fős bő keretet adott meg pénteken Kevin Primeau, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya az április 15-én rajtoló ljubljanai divízió I-es világbajnokságra.

A csapatban egyelőre három kapus, tíz hátvéd és 13 csatár kapott helyet. A Finnországban játszó Hetényi Zoltán és a Franciaországban szereplő Szélig Viktor később csatlakozik a többiekhez, ugyanakkor a Kazahsztánban légiós Szuper Levente és a tengerentúlon érdekelt Kóger Dániel vb-játéka klubelfoglaltság miatt kérdéses.

Először lesz ott a vb-n magyar színekben Mihály Árpád, aki egy hónapja kapta meg az állampolgárságot.

A válogatott játékosok április 2-án találkoznak a káposztásmegyeri Jégpalotában, majd 7-én és 8-án felkészülési mérkőzést vív a csapat a lengyelekkel. Az utazók listáját 12-én hirdeti ki a kanadai szakvezető. Az együttes 13-án buszozik el Ljubljanába.

Az április 15. és 21. között esedékes divízió I-es vb-n a magyarok sorrendben a japán, az ukrán, a házigazda szlovén, valamint az osztrák és a brit csapattal találkoznak. A hatosból az első és második helyezett feljut a 16-os világelitbe, az utolsó kiesik a divízió I B osztályába.

Az április 2-án találkozó keret kapusai:
Bálizs Bence, Pleszkán József (Sapa Fehérvár AV19), Budai Krisztián (Miskolci Jegesmedvék), később csatlakozik: Hetényi Zoltán (Jokerit Helsinki)

hátvédek:
Horváth András, Tokaji Viktor, Láda Balázs, Sille Tamás, Orbán Attila, Hetényi Péter (Sapa Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Briancon), Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás, Kiss Dániel (Dab.Docler), később csatlakozik: Szélig Viktor (Briancon)

csatárok:
Ladányi Balázs, Sofron István, Vas Márton, Kovács Csaba, Sikorcin Ladislav, Mihály Árpád, Benk András, Magosi Bálint, Tóth Adrián (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Hári János (MoDo), Bartalis István, Vas János (Troja-Ljungby)