Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége felmentette a munkavégzés alól Kevin Primeau szövetségi kapitányt. A fehérvári hokicsapattól is menesztett szakember utódja ideiglenesen Diego Scandella lett.

Két héttel ezelőtt menesztette a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata Kevin Primeau vezetőedzőt. A magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó kanadai szakember leváltása azonban a szövetségnél sem maradt következmények nélkül.

Id. Kovács Csaba szakmai alelnök a leváltás és az ülés közötti időszakban már leült egyeztetni a trénerrel, mert a szövetség is reagálni akart a kialakult helyzetre.

"A világbajnokságon elért bronzérmünket előre aláírtuk volna" - utalt az alelnök a ljubljanai vébén elért harmadik helyre. "Nem titok ugyanakkor, hogy a válogatott mintegy hetven százalékát a Volán adja. Ettől a pillanattól kezdve pedig szakmailag értékelnünk kellett a szituációt, hiszen a kapitánnyal szemben a csapat komoly része elvesztette a bizalmát."

Az elnökség hosszan tárgyalta az esetet, ám abban egyetértettek a tagok, ha egy edző elveszíti a játékosok bizalmát, akkor nem szabad megtartani, mert az csak kudarcokhoz vezethet. A szövetség így felmentette a munkavégzés alól Kevin Primeau-t, az elnökség pedig megbízta Kovács Csabát, hogy tárgyaljon a lehetséges jelöltekkel.

A november 9-11-i olimpiai selejtezőn a másodedző Diego Scandella lesz a szakmai irányító, az elnökség pedig már keresi a végleges utódot.