Vágólapra másolva!
A Paris Match című hetilapnak nyilatkozott először az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Nikola Karabatic, illetve öccse, Luka, akiket szeptember 30-án fogadási csalás miatt vettek őrizetbe.

Május 12-én a már bajnok Montpellier férfikézilabda-csapata nemcsak váratlan, 31-28-as vereséget szenvedett a bennmaradásért küzdő Cesson-Sevigne ellen, de a mérkőzésre meglepően sok fogadást kötöttek, amelyek összesen 200 ezer eurós haszonnal zárultak. Ennek következményeként tizenhét személyt, köztük a mérkőzlést egyébként sérülés miatt kihagyó Karabatic testvéreket is őrizetbe vették.

A két játékos bevallotta, hogy barátnőik valóban fogadtak a mérkőzésre, de csalás nem történt. Nikola és Luka az eset óta először nyilatkozta a Paris Match című hetilapnak.

"Valaki szólt, hogy őrizetbe vesznek. Ez teljesen sokkolt" - emlékezett vissza a szeptember 30-i, Paris St. Germain-Montpellier mérkőzés után történtekre Nikola Karabatic. "Annyi idő volt, hogy lezuhanyozzam, majd egy külön öltözőbe vittek. Amikor távoztunk, újságírók, fotósok és operatőrök százai vártak bennünket, többen, mint a londoni olimpiai bajnoki cím után."

Öccse, Luka hozzátette, olyan érzése volt, hogy minden szem rájuk szegeződik, mintha a Karabaticok legyőzésére vártak volna.

"Sokáig nem beszéltünk, de aztán rájöttünk: a hallgatásunk azt bizonyítja, mintha valóban bűnösök volnánk. Egyszerűen azért akartam csak a bíró előtt beszélni, hogy megmutassa a bizonyítékot, és kiderüljön, mivel is vádolnak bennünket" - folytatta Nikola.

"Az ügyvédek a mi nevünkkel akartak karriert csinálni, mindent elkövettek, hogy kussoljak. Banditának és gengszternek állítottak be" - mesélte Luka, aki bevallotta, valóban fogadott az ominózus mérkőzésre. "Elmondtam az igazságot, tudom, hogy hülyeséget csináltam. De azt nagyon nehezen élem meg, hogy csalónak neveznek. Ez igazságtalan és undorító. Szeretnék visszatérni a pályára."