Vágólapra másolva!
Óriási mérkőzésen a félidei hátrányt ledolgozva háromgólos győzelmet aratott a németek ellen a magyar nőikézilabda-válogatott, és bejutott a középdöntőbe. Karl Erik Böhn a hozzáállást, Görbicz Anita a csapategységet dicsérte, Szamoránsky Piroska szerint volt tartása a csapatnak.

Az élő közvetítés

Egy csodás félidő is elég volt a továbbjutáshoz

"Nem az én mentalitásom, és a csapaté sem az, hogy feladjuk a céljainkat" - kezdte az értékelést Karl Erik Böhn szövetségi kapitány a németek elleni 24-21-es győzelmet követően. "A keddi vereség után is maximálisan hittem a győzelemben. A védelem, főleg a második félidőben szinte tökéletesen működött. Csak ilyen hozzáállással lehet győzni. A meccset rosszul kezdtünk, de akkor sem merült fel senkiben, hogy baj lehet. Mentünk előre, és segítségünkre volt a jó kapusteljesítmény is."

"Igazi csapat voltunk. Bebizonyítottunk, hogy tudunk jól védekezni, és ezzel megnyerni egy fontos mérkőzést" - összegzett Görbicz Anita. "A meccs elején egy picit megijedtünk, de szerencsére összeállt a védelem. Nem akarunk megállni, megyünk tovább, elszántan várjuk a spanyolok elleni pénteki meccset."

Szamoránsky Piroska azt mondta, a csapat mindent feltett erre a meccsre, és úgy érzi, a győzelem, valamint a továbbjutás óriási erőt ad a spanyolok elleni pénteki meccsre.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila


"Rosszul kezdtünk, de a csapatnak volt tartása, ezúttal is sikerült felálltunk, és a végjátékig teljes szívvel mentünk előre. Megérdemelten nyertünk."

A ferencvárosi beállós szerint nem volt sok ideje siránkozni a csapatnak a horvátoktól kapott pofon után. "Csak a pozitív dolgokkal foglalkoztunk, megbeszéltük, hogy ennél többet tudunk. A németekkel keményen ütköztünk, ebből voltak már lerohanás góljaink. Bulath Anita nagyon jól játszott, most sokat tett a sikerért."