Vágólapra másolva!
A szerda esti határidő lejárta beadta jelentkezését az Eurochallenge-kupa négyes döntőjének megrendezésére a Szolnok férfi kosárlabda-csapata. A magyarok a debreceni Főnix Csarnokban adnának otthont az április 27-29-én sorra kerülő eseménynek.

Tóth Zoltán, a szolnoki klub ügyvezető igazgatója korábban azt mondta, a Final Fourba szintén bejutott török Besiktasnak 200 ezer eurót is megérne az esemény lebonyolítása, s ezzel - ahogyan Tóth fogalmazott - valószínűleg nem lehet versenyezni.

A Szolnoki Olaj kedden, a lett Ventspils vendégeként aratott bravúros győzelmével került be a fináléba. A magyar és a török együttes mellett a francia Chalon, valamint az orosz Ljuberci harcolta ki a részvételt. A szolnokiak elődöntős ellenfele az isztambuli gárda lesz.

Bodrogváry Iván, az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) vezetőségének magyar tagja azt mondta, csütörtökön utazik Stockholmba a szervezet ülésére, s minden befolyását latba veti, hogy Magyarországon legyen a négyes döntő.

Bodrogváry hozzátette, a FIBA Europe pénteken és szombaton ülésezik, s várhatóan a második napon dönt a Final Four helyszínéről.

Férfi vonalon eddig csak a Budapesti Honvéd játszott elődöntőt nemzetközi sorozatban még 1958-ban, akkor a fővárosiak végül bronzéremmel zártak a BEK-ben.