Vágólapra másolva!
Gergely István péntek estétől szombat reggelig három kamion és egy hókotró kimentésében vett részt önkéntesként. A kétszeres olimpiai bajnok pólós Bábolna környékén segélycsomagok kiszállításával és hólapátolással segítette a rendkívüli helyzet kezelését.

A magyar válogatott kapusedzője a Facebookon jelentkezett a pest megyei tűzoltók felhívására. "Elküldtem nekik a számomat és az autóm típusát, ha esetleg szükség lenne rám, bár nem tudtam, pontosan merre mennénk, és mikor" - mondta a szeretlekmagyarorszag.hu oldalnak adott interjúban a pólós. "Délután 5-kor csengett a telefonom, és megkérdezték komolyan gondolom-e. Mondtam, naná. Megköszönték, és kértek, hogy legyek 19:30-ra Százhalombattán."

Az akció során inkognitóban maradó Gergely autója 100 kenyérrel indult tovább Százhalombattáról. "Hat terepjáró jött velünk, megtömve teával, étellel, takaróval és eszközökkel, profi szakemberekkel és elszánt segítőkkel. Elől egy rendőr-, hátul egy tűzoltóautó, csak így lehetett haladni."

A segélycsapat az úton vesztegelő autósokat étellel és meleg itallal kínálta, a végcél az M1 bábolnai szakasza volt. "Ott egyből egy osztrák hókotrót kellett kiszabadítani, hogy végezni tudja tovább a dolgát. Hihetetlen volt, hogy már majdnem 24 órája dolgoztak ők is... Aztán a 80-as kilométerkőig mentünk tovább. Itt még egy kamion kiásása várt ránk, összesen hármat mentettünk ki a hótorlaszból, és már reggel is lett, fél nyolc. Este fél hétkor indultam otthonról... Hazaértem, két órát aludtam, és a feleségemmel töltöttem a nap többi részét."