Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott jövő csütörtökön Horvátország ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt, a veszprémi mérkőzésre Mocsai Lajos egy fáradt keretet próbál felrázni.

"Horvátország válogatottja a világ három legerősebb csapata között van, a csapatban több kétméteres óriás van, hihetetlen fizikai képességekkel" - mondta Mocsai Lajos. Az Eb-selejtezőkön a magyar csapat már győzött a lettek és a szlovákok ellen, így ha Nagy Lászlóék nyernének, gyakorlatilag biztosítanák helyüket a jövő évi Európa-bajnokságon.

"A játékosokkal olyanok vagyunk, mint a régi barátok: ritkán találkozunk és akkor mindent újra elölről kell kezdenünk. A csapat öt világeseményen vett részt az elmúlt egy évben, mindenki fáradt a Bajnokok Ligája-sorozat miatt, de el kell érnünk, hogy három nap alatt megfelelő erőnlétbe kerüljenek" - mondta a szövetségi kapitány.

A horvátoknál a szövetség kérésére Slavko Goluza kapitány főállásúvá vált, miután úgy döntött, a válogatottat választva távozik a CO Zagreb éléről. Az egykori veszprémi játékos a szezon végéig még irányítja klubcsapatát, júniustól azonban Boris Dvorsek váltja majd a kispadon.

A jövő csütörtöki mérkőzést a Sportklub élőben közvetíti.