A pályán is bizonyítani kell az esélyességet

Tóth Ádám, kosárlabda
Sines, 2014. augusztus 11. A portugál Joao Soares (b) és a magyar Tóth Ádám a férfi kosárlabda Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában játszott mérkőzésen a portugáliai Sinesben 2014. augusztus 10-én. A találkozó a magyar válogatott nyerte 58-38-ra. (MTI/EPA/Antonio Cotrim)
Vágólapra másolva!
Szerdán Kecskeméten, Portugália ellen lép pályára a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Az Eb-selejtezők E csoportjának nyitómeccsén idegenben 58-38-ra nyertünk, egy újabb győzelemmel megmaradna az esély a jövő évi kontinenstornára való kijutásra.

"Biztos vagyok benne, hogy a sok utazás és meccsek miatt mindkét csapat nagyon fáradt, amelyikünk frissebb tud lenni, az nyeri a szerdai találkozót. Bizakodó vagyok, az eddig elért eredményeink alapján azt gondolom, hogy mi vagyunk az esélyesek, ezt azonban a pályán is be kell bizonyítanunk. Bízom benne, hogy továbbra is ugyanolyan szorgalmasan fognak dolgozni a játékosaim, mint eddig, a szurkolók pedig ugyanolyan remek hangulatot varázsolnak majd a kecskeméti csarnokba, mint tették azt legutóbb" - mondta Sztojan Ivkovics kapitány a szövetség hivatalos honlapján.

Rossz hír, hogy Dénes Gábor még a grúzok ellen bordasérülést szenvedett, Csehországban csak fájdalomcsillapítókkal és injekciókkal tudott játszani, most azonban már biztosan nem tud pályára lépni.

Joao Soares és Tóth Ádám csatája az idegenbeli mérkőzésen Forrás: MTI/EPA/Antonio Cotrim

A csoport állása:

1. Csehország 3 2/1 217-189 5
2. Magyarország 3 2/1 195-177 5
3. Grúzia 3 2/1 237-226 5
4. Portugália 3 0/3 181-238 3

A magyarok további programja:
augusztus 20.: Magyarország - Portugália, Kecskemét, 18.45
augusztus 24.: Grúzia - Magyarország, Tbiliszi
augusztus 27.: Magyarország - Csehország, Szolnok

A küzdelmek hét csoportban zajlanak, a hét győztes és a hat legjobb második jut ki a jövő nyári Európa-bajnokságra, amelynek helyszíne szeptemberben derül ki. Magyarország legutóbb 1999-ben szerepelt Eb-n.