Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-válogatott végig futott az eredmény után a Provident-kupa első fordulójában, Csehország ellen. A hajrá így is szoros volt, de végül kikapott a Mocsai-csapat.

Provident-kupa, Gyöngyös, 1. forduló:
Magyarország-Csehország 28-29 (13-15)

Belorusz győzelemmel indult pénteken a Provident-kupa (Lengyelország-Fehéroroszország 28-29), majd a folytatásban a magyar válogatott a csehekkel csapott össze. A sérült Nagy László nélkül, de
Iváncsik Gergővel, Mocsai Tamással és Császár Gáborral.

Igaz, Császár helyett jobbára Lékai Máté játszott irányítót, Iváncsik viszont kis túlzással egymaga tartotta meccsben a kissé gyengén kezdő Mocsai-csapatot. A meccs negyedére 10-5-re vezettek a vendégek, ekkor sikerült felzárkózni 10-7-re, de akár a magyar csapat is vezethetett volna, ha nem hagy ki rengeteg ziccert. Szünetig azonban sikerült felzárkózni két gólra, lelkesedett is a telt házas csarnok.

Fordulás után lendületbe jött a hazai válogatott, remekelt Császár, a csehek hibázgattak, eljutottunk 22-22-ig. Az utolsó tíz percet azonban az egész meccsen remeklő Pavel Horák emberhátrányban szerzett gólja indította, végül a jobban összpontosító csehek ugyanúgy 28-29-re nyertek, mint a nyitómeccsen a beloruszok.

A további program:

szombat, 2. forduló:
Magyarország-Fehéroroszország 13.00
Csehország-Lengyelország 15.15

vasárnap, 3. forduló:
Fehéroroszország-Csehország 10.45
Magyarország-Lengyelország 13.00