Veszélybe került az egykori ETO-sztár Eb-szereplése

Andrea Lekic, kézilabda
SERBIA, BELGRADE : Serbia's Andrea Lekic (C) challenges Brazil's Fabiana Diniz (L) and Deonise Cavaleiro during the 2013 Women's Handball World Championship final match between Brazil and Serbia at the Kombank Arena in Belgrade on December 22, 2013. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Nem bírt egymással a Vardar és a Buducnost női kézilabda-csapata a Bajnokok Ligája vasárnapi rangadóján. A 24-24-es végeredménnyel zárult mérkőzésen a hazaiak komoly veszteséget szenvedtek, megsérült ugyanis a szerb Andrea Lekic, akinek Európa-bajnoki szereplése is veszélybe került.

Lekic már a BL-mérkőzés első félidejében megsérült, ölben vitték le a pályáról, az elsődleges vizsgálatok súlyos bokasérülést állapítottak meg.

A montenegrói Vijesti portál úgy tudja, hogy a sérülés nem annyira súlyos, ugyan a győri Audi ETO egykori irányító-átlövője gipszcsizmát kapott, de csak két hetet kell kihagynia, így van esély arra, hogy ott legyen a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon a szerbek december 8-i, Montenegró elleni nyitómérkőzésén.

Kérdésessé vált Lekic Eb-szereplése Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A szerb Blic ugyanakkor két-három hetet ír, ami azt jelenti, hogy jó esetben éppen az Eb-re térhetne vissza, kérdés, hogy Sasa Boskovic szövetségi kapitány így számolna-e vele. Szerbia a felkészülés utolsó szakaszát Norvégiában tölti, november 27-30-a között ugyanis a francia, a dán és a házigazda válogatottal együtt részt vesz a Möbelringen-kupán.