Baljós előjelekkel készül az élet-halál meccsre a Győr

Szkopje, 2015. április 5.
Heidi Löke, a Győri Audi ETO KC játékosa a macedón Vardar Szkopje ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott első mérkőzésen Szkopjéban 2015. április 4-én. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Szkopje, 2015. április 5. Heidi Löke, a Győri Audi ETO KC játékosa a macedón Vardar Szkopje ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott első mérkőzésen Szkopjéban 2015. április 4-én. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO igen nehéz helyzetben várja a Vardar elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját. A sérülésektől sújtott BL-címvédőből előfordulhat, hogy újabb játékos dől ki, ráadásul gondok vannak a jegyek értékesítésével is. 

Ha nem lenne elég, hogy a győriek egész évben sérülések egész sorával küzdöttek, és hatgólos hátrányból kellene továbbjutniuk a budapesti FinalFourba a macedón Vardar ellen, még a szurkolók sem úgy állnak a meccshez, ahogy az ember egy ilyen nehéz pillanatban várná.

A klub hivatalos oldalán egy felugró ablak fogadja a látogatókat („Rád is szükség van, gyere, és szurkolj élőben), a hírek között pedig szerepel egy olyan is, hogy a megszokottal ellentétben három új helyszínen is árulnak jegyeket a Vardar elleni visszavágóra. A beugró egyébként nem olcsó, de nem is elrugaszkodottan drága: a hosszú oldalra hétezer forintba, a rövidre ötbe kerül egy jegy.

Emellett szinte minden játékos megszólal, és kéri a szurkolókat, hogy teremtsenek jó hangulatot az arénában, hiszen nagyon nehéz helyzetből kell kiharcolnia a továbbjutást a BL-címvédőnek. A győri jegyek értékesítését végző jegymester.hu-n mindenestre még bő 700 jegy vár gazdára.

Löke mögött két évvel ezelőtti csapattása, Joka Radicsevics figyel Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

„Pusztán annyiról van szó, hogy próbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy pokoli hangulat legyen az Audi Arénában szombaton. Mi is érezzük, hogy talán még nem minden győri szokta meg, hogy egy új, 5500 fős csarnokunk van, és már nem kell a nagyobb meccsek előtt közelharcot vívni a jegyekért – mondta érdeklődésünkre Kelecsényi Ernő elnök.

Van más baj is

Bár Susan Müllert rengeteg támadás érte a Győrben nyújtott teljesítményéért, még mindig a német válogatott játékostól várható leginkább, hogy átlövésből is betalál, így tehermentesítheti a várhatóan kettős őrizettel harcoló beállót, Heidi Lökét. Pénteki hír, hogy talán Müller is csatlakozik a győriek hihetetlenül hosszú sérültlistájához, a játéka legalábbis kérdéses – írja az nso.hu.

Ambros Martinnak újra ki kell találnia valamit Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Müllerrel vagy nélküle, a Győrnek borzasztóan nehéz dolga lesz szombat délután. Ambros Martin csapata még jelenlegi felállásában is képes lehet akár 8-10 góllal legyőzni az idegenben meglehetősen vérszegény Vardart, de egészen más helyzet meccsnullról indulni ellene, mint hatgólos hátrányból.

Lesz-e bírói segítség?

A szurkolók között mostanában folyamatosan téma, hogy az EHF belenyúl-e vajon a meccsbe, vagy megkockáztatja, hogy magyar csapat nélkül rendezzék a budapesti FinalFourt. A férfiaknál többször láthattuk, hogy a kölni négyes döntő előtt különleges elbírálásban részesülnek a német csapatok, de Kelecsényi a hét elején visszautasította a feltételezést.

Ettől még persze nem kizárt, hogy lesz bírói segítség, ha úgy alakul a mérkőzés, de az egészen biztos, hogy a győrieknek sokkal jobban kell játszaniuk, mint Szkopjéban, különben semmi nem menti meg őket a kieséstől.

Egy jó hír a végére: az Audi további három évre meghosszabbította névszponzori szerződését.