Vágólapra másolva!
Rendszeres tagja a Fehérvár AV19 Mol Ligában szereplő jégkorongcsapatának Mazzag Dániel, akinek három éve leállt a szíve egy mérkőzés után.

Mazzag Dániel ígéretesen induló pályafutása kis híján tragikus véget ért, amikor az akkor 16 éves hokis 2012. október 13-án a Fehérvár miskolci meccse után rosszul lett, leállt a szíve, és defibrillátorral hozták vissza a klinikai halálból.

Nem derült ki, mi okozta a szívleállást

Az orvosok akkor sem tudták, és azóta sem derült ki, mi okozta Mazzag szívleállását, a játékos sok-sok vizsgálat után végül 14 hónappal az eset után kapott újra sportorvosi engedélyt. Mazzag tavaly tavasszal tagja volt annak az U18-as válogatottnak, amely hazai pályán nyerte meg a divízió 1/B-s világbajnokságot, jelenleg pedig stabil tagja a Fehérvár Mol Ligában szereplő keretének.

"A szívemre ICD-készülék, vagyis beépített defibrillátor vigyáz, a terheléses vizsgálatokon rendszerint az élmezőnyben végzek, és a hokikarrierem is új szintre emelkedett. A nyáron a felnőttkerettel kezdhettem meg a felkészülést, augusztusban pedig eldőlt, itt is maradhatok" - nyilatkozta Mazzag a Nemzeti Sportnak, hozzátéve, hogy a mostani tartja az igazi visszatérésnek, mivel az elmúlt három évben egyszer sem tudott alapozást végigcsinálni.

Ezt tartja az igazi visszatérésnek Forrás: www.facebook.com/FehervarAV19/

"Elmondhatatlanul örülök, hogy újra játszhatok, sokkal nagyobb problémáim lettek volna, ha ezt nem tehetem. Hogy hol tartanék, ha nem vet vissza a baleset, nem tudom, de így már az is boldoggá tesz, hogy a felnőttcsapat ajtaján kopogtatok. Mindent megteszek a fejlődésem érdekében" - hangzott a játékos optimista fogadkozása.