Itt a női pólóválogatott Eb-kerete

Kisteleki Dóra, vízilabda
Kazany, 2015. augusztus 5. Kisteleki Dóra (b) és a brazil Melani Dias a 9. helyért lejátszott Magyarország - Brazília női vízilabda-mérkőzésen, a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 5-én. A magyar válogatott kilencedik lett, miután 22-7-re győzött. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Nem utazik a januári, belgrádi vízilabda Európa-bajnokságra Kisteleki Dóra, miután pénteken kikerült a magyar női válogatott keretéből.

A keretszűkítéssel kapcsolatban Bíró Attila szövetségi kapitány a hazai szövetség (MVLSZ) honlapján elmondta, hogy Somhegyi Noémi és Czigány Dóra beteg, ezért nem játszanak a hollandok ellen kedden. Kisteleki Dóra magánéleti, családi okok miatt nem tud százszázalékosan az Európa-bajnoki felkészülésre koncentrálni, így eltekintenek a mostani szerepeltetésétől, sőt a januári, belgrádi kontinenstornán sem vehet részt.

"Ezt sikerült korrektül, idejében megbeszélnünk, hiszen később, menet közben már problémás lett volna. Mindez nem jelenti azt, hogy az Európa-bajnokság után ne számítanék rá, mindannyian tudjuk, hogy fontos része a csapatnak. Az majd egy későbbi megbeszélés tárgya lesz, hogy az Eb után hogyan tud segíteni a magyar női vízilabdának" - mondta a BVSC vízilabdázójáról Bíró Attila.

Kisteleki Dóra az utolsó kimaradó Forrás: MTI/Kovács Anikó

A magyar női válogatott az első világligameccsén, október végén 13-13-as döntetlen után ötméteresekkel legyőzte Olaszországot. A csapat csütörtök óta 17 játékossal készül a világbajnoki ezüstérmes hollandok ellen, november 30-án pedig kínai edzőtáborba utazik.

A magyar női válogatott kerete:
kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Tóth Ildikó, Szücs Gabriella (mind UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata (mind Dunaújváros), Illés Anna, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes)