Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Tornagyőztes a női pólóválogatott

Bujka Barbara, vízilabda
Budapest, 2015. október 27. Bujka Barbara (b) és az olasz Federica Radicchi a női vízilabda világliga A csoportjának 1. fordulójában vívott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. október 27-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a miskolci Univer Kupát a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila együttese, amely a vasárnap kezdődő belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készül, a négyes torna keddi zárófordulójában 11-8-ra győzte le az olasz csapatot.

Univer kupa, eredmény:
Magyarország-Olaszország 11-8 (2-3, 3-0, 5-3, 1-2)
magyar góldobók: Keszthelyi 4, Kisteleki H., Illés, Bujka 2-2, Czigány 1

A magyar csapat előtt már az első támadás során három óriási lehetőség adódott a gólszerzésre, de kimaradtak a helyzetek. A túloldalon a vendégek nem tették meg ezt a szívességet, első két lövésük a hálóban landolt (0-2.) A miskolci Kemény Dénes Uszodában az első hazai találatot végül Kisteleki Hanna szerezte, majd a csapatkapitány Keszthelyi Rita is feliratkozott a gólszerzők közé. Az olaszok ugyanakkor rendkívül pontosan céloztak távolról, így egygólos vendégvezetésről indult a második felvonás (2-3).

Bujka Barbara (b) és az olasz Federica Radicchi Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ezt követően sokáig csak "nyúzták" egymást a vízben a felek, a gólcsendet Keszthelyi törte meg, aki egy emberelőnyt - amelyet Bíró Attila időkérése előzött meg - váltott pillanatok alatt gólra (3-3). Nem sokkal később Szűcs Gabriella tökéletes bejátszását Illés Anna húzta az üres kapuba, majd Bujka Barbara ejtett három olasz védő, és a kiinduló kapus fölött a hálóba (5-3).

A nagyszünet után rögtön magyar előnnyel folytatódott az összecsapás, Kisteleki pedig a léc alá bombázott. Az olaszok válaszoltak (6-4), de Czigány Dóra némiképp szerencsés góljával visszaállt a háromgólos különbség. A kapusok keveset találkoztak a labdával, újabb két gyors gólváltás következett, magyar részről Keszthelyi és Illés volt eredményes (9-6).

Nem sokkal később Csabai Dóra megúszásból eldönthette volna az összecsapást, de ziccert hibázott. Miután a kapuban Kasó Orsolya ekkor parádézott, az is belefért, hogy elöl sok volt a hiba, de Bujka második találatával megnyugodhatott a magyar együttes (10-6).

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Illyés Tibor

A zárófelvonás olasz góllal indult, majd egy szerencsés vendégtalálattal tovább csökkent a különbség. A magyarok sokáig még lövésig sem jutottak, de egy emberelőny végén Keszthelyi igazi vezérként magára vállalta a fontos lövést, és negyedik góljával bebiztosította a sikert két és fél perccel a vége előtt (11-8).

A torna másik keddi mérkőzésén:
Görögország - Magyar ligaválogatott 10-5 (2-1, 3-0, 3-0, 2-4)

A végeredmény:
1. Magyarország 9 pont
2. Olaszország 6
3. Görögország 3
4. Magyar ligaválogatott 0

Mindent egy helyen az Eb-ről