Vágólapra másolva!
A macedón Vardar Szkopje győzött pénteken a svéd Sävehof otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában, a győri érdekeltségű csoportban. A győrieknek így nyerniük kell Bukarestben, de ez most nem tűnik lehetetlen küldetésnek.

Eredmény, középdöntő, 10. (utolsó) forduló, 2. csoport:
Sävehof (svéd)-Vardar Szkopje (macedón) 26-29 (14-14)
vasárnap:
CSM Bucuresti (román) - Győri Audi ETO KC 15.00
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Midtjylland (dán) 17.00
Az állás: 1. (és már továbbjutott) Szkopje 14 pont/10 mérkőzés, 2. (és már továbbjutott) Podgorica 13/9 (237-190), 3. (és már továbbjutott) Győr 13/9 (228-208), 4. (és már továbbjutott) Bucuresti 9/9, 5. Midtjylland 5/9, 6. Sävehof 2/10

A jelenleg harmadik Győr csak akkor nyerheti meg csoportját, ha a záró körben több pontot szerez Bukarestben, mint amennyit a montenegrói Podgorica gyűjt a dán Midtjylland ellen. Mivel a Szkopje nyerni tudott a sereghajtó Sävehof otthonában, az ETO akkor marad kedvező helyzetben, ha legalább döntetlent ért el a román fővárosban vasárnap.

Nem lehetetlen a bukaresti siker

A bukaresti CSM női kézilabdacsapat három alapjátékosának kérdéses a szereplése a Győr elleni vasárnapi Bajnokok Ligája-mérkőzésen - közölte pénteken a Digi 24 hírtelevízió. A felépülőben levő Line Jorgenson mellett a sérült Mica Bradeanu és Linnea Torsteson sem valószínű, hogy pályára léphet a Győri Audi ETO KC ellen. Mindhárman a bukaresti védelem az erősségei. Kim Rasmussen, a bukaresti együttes edzője kijelentette, ha pénteken tartanák a mérkőzést, biztosan egyikük sem játszhatna.

Eduarda Amorim, a győriek erőssége Forrás: Gyorietokc.hu

A bukaresti csapat számára nincsen jelentősége annak, hogy milyen eredményt ér el vasárnap. A CSM akár nyer, akár veszít, a csoport negyedik helyén marad. A jelenleg második Győr viszont csak akkor nyerheti meg csoportját, ha a záró körben több pontot szerez Bukarestben, mint amennyit az éllovas montenegrói Podgorica gyűjt a dán Midtjylland ellen.

A hírtelevíziónak nyilatkozó Cristina Varzaru, a bukaresti csapat jobbszélsője elmondta, a CSM javuló formát mutat, és arra törekszik, hogy a hazai pályája bármilyen ellenfél számára egy rettegett helyszín legyen. "Ez az a mérkőzés, amelyiken megalapozhatjuk ezt" - nyilatkozta Varzaru. A CSM pénteken egy évi 400 ezer eurós (124 millió forint) bevételt hozó szponzorszerződést kötött egy romániai vállalattal.