Vágólapra másolva!
A magyar női jégkorong-válogatott 5-2-re legyőzte Lettországot az olaszországi Asiagóban zajló divízió I/B-s világbajnokság keddi, második játéknapján.

A mostani győzelem azért különösen nagy bravúr, mert a lettek tavaly még egy osztállyal feljebb szerepeltek. A Jégkorongblog egyenesen a női válogatott tétmérkőzésen elért legnagyobb győzelmének nevezte a mostani diadalt.

Gyorsan összejött a kétgólos előny

Magyar góllal kezdődött a meccs, Medgyes Dorottya emberelőnyben talált be, majd Horváth Tifani révén a hetedik percben már két gól volt az előny. A második harmad elején emberelőnyben szépítettek a lettek, de egyenlíteni már nem tudtak, Rónai Alexandra egy kipattanót bevágva állította vissza a kétgólos különbséget.

A 47. percben Trencsényi Kitti a kapu mögül indulva verte át a kapust, 4-1-re alakítva az állást, majd hiába érkezett a második lett gól, az 56. percben Brgles Nóra végleg eldöntötte a meccset.

Kazahsztán következik

A divízió I/B hatcsapatos mezőnyének első helyezettje feljut az I/A-ba, az utolsó pedig kiesik a II/A-ba. A kettőből kettőt nyerő magyar csapat csütörtökön a kazahok ellen folytatja.

női divízió I/B-s világbajnokság, 2. forduló
Magyarország - Lettország 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)
a magyar csapat gólszerzői: Medgyes (3.), Horváth T. (7.), Rónai (31.), Trencsényi (47.), Brgles (56.)

A magyar válogatott programja:
hétfő: Magyarország - Hollandia 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
csütörtök: Magyarország - Kazahsztán 17.00
péntek: Magyarország - Olaszország 20.30
vasárnap: Magyarország - Kína 13.30