Vágólapra másolva!
A San Antonio Spurs saját közönsége előtt négy ponttal verte hosszabbításban az Oklahoma City Thunder csapatát az NBA legutóbbi játéknapján, ezzel egy vereség mellett a 40. győzelmét aratta hazai pályán, ami rekordbeállítás. 

Ugyanilyen eredményt ért el a Boston Celtics az 1985/1986-os idényben. A mérkőzés legjobbja Kawhi Leonard volt, aki 26 pontjából hatot a ráadásban szerzett.

Keleten nagy tusakodás megy a helyekért

A Miami Heat közel került ahhoz, hogy a rájátszás első körében biztosítsa pályaelőnyét. Keleten négy csapat között kiélezett harc folyik a 3-6. helyekért, s ebben a küzdelemben tett komoly lépést a Heat azzal, miután 99-93-ra legyőzte a Detroit Pistonst.

Jelenleg, egy fordulóval az alapszakasz vége előtt, a Miami és az Atlanta Hawks 48 győzelemmel és 33 vereséggel áll a harmadik és negyedik pozícióban, míg a Boston Celtics és a Charlotte Hornets 47/34-gyel az ötödik és hatodik.

Nem csak Kobe miatt lesz érdekes

Nyugaton az első négy kiemelési pozíció már eldőlt, ugyanakkor a nyolcadik, utolsó rájátszást érő hely még kiadó: a nyolcadik Houston Rockets és a kilencedik Utah Jazz egyformán 40 győzelemmel és 41 vereséggel áll. Zárómeccsét előbbi a Sacramento Kingsszel, utóbbi pedig a Los Angeles Lakersszel vívja.

A Jazz-Lakers mérkőzésnek ezzel együtt nem a Utah küzdelme adja a különlegességét, hanem Kobe Bryant búcsúja. Az ötszörös NBA-bajnok sztárjátékos 20 éves profi karrierjét zárja le szerdán.

eredmények:
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 102-98 - hosszabbítás után
Indiana Pacers - New York Knicks 102-90
Detroit Pistons - Miami Heat 93-99
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 122-98
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies - 110-84