Vágólapra másolva!
Csütörtökön délután megérkezett a magyar jégkorong-válogatott Szentpétervárra, ahol pénteken kezdődik a világbajnokság.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány és négy munkatársa már korábban leszállt a Pulkovo Repülőtéren és ők készítették elő a csapat szállását, amely közel tízperces buszútra van a Ljubilejnij arénától.

Csütörtök délutánra már volt kiírva edzés a válogatottnak, ám ezt lemondta, helyette pénteken, helyi idő szerint 9.30-kor tréningezik a Jubilejnij edzőpályáján.

Mindeki egészséges

A játékosok közül mindenki egészséges, senki nem bajlódik sérüléssel, betegséggel, így a kapitányon múlik, kiket szerepeltet majd a szombaton, magyar idő szerint 11.15-kor kezdődő, szlovákok elleni első vb-összecsapáson a 25 fős keretből.

A Jubilejnij arénában már csak kisebb munkálatok vannak hátra a pénteki, 15.15-kor kezdődő kanadai-amerikai nyitányig. A csarnok előtti hatalmas térre most állítják fel az italos standokat. Csütörtök délután a szentpétervári nyolc csapat (Kanada, Finnország, Szlovákia, Fehéroroszország, Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Magyarország) szövetségi kapitányainak eligazítást tartottak a szervezők.

A fehérorosz kapitány emlékszik ránk

Ezután Chernomaz az MTI-nek elmondta, egészséges versenydrukk van benne, de tudja, hogy a játékosai mindent megtettek a felkészülés során, így nincs mitől tartani. Mike Yeo, a kanadai csapat másodedzője megjegyezte: tisztában vannak vele, hogy mindenki őket, a világ- és olimpiai bajnokokat szeretné legyőzni, így nem lesz könnyű megvédeni a címüket.

Dave Lewis, a fehérorosz válogatott szövetségi kapitánya az MTI tudósítójának elmondta: emlékszik, néhány éve játszottak a magyar válogatottal és már akkor is nehezen nyertek, most pedig tovább fejlődött Chernomaz csapata. Szentpéterváron gyakorlatilag minden kész a vb-re. A repülőtérről a belvárosba vezető úton rengeteg plakát hirdeti, hogy pénteken útjára indul a korong.

Telt házas meccsel indul

A pénteki, Kanada-Egyesült Államok találkozóra mind a hatezer jegyet eladták. A Ljubilejnij 7000 férőhelyes, ám a nemzetközi szövetség ezer belépőt partnerei között oszt szét. A magyarok - akik legutóbb 2009-ben szerepeltek az élvonalban - a vb-n szombaton a szlovák, vasárnap a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, majd május 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat ellen lépnek pályára.