Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott legfiatalabb tagja, Garát Zsombor az oroszországi világbajnokság nyitónapján elmondta, úgy készült első felnőtt tornájára, hogy nem akart túl sok terhet magára pakolni és nem akart feszültségben ráhangolódni a vb-re.

"Nem szerettem volna, ha túlizgulom a felkészülést. Mindenki tudja, hogy a világ legjobbjai várnak ránk, nem kell előre stresszezni. Becsülettel végigdolgoztuk az egy hónapos edzőtábort" - mondta Garát, aki július 27-én lesz 19 éves, és úgy mutatkozik be az elit-világbajnokságon, hogy felnőtt bajnoki mérkőzést még nem játszott, és kis híján a MAC Budapest másodosztályú (ob3) csapatában kötött ki, amikor tavasszal visszajött az egyik amerikai juniorcsapatból.

Dudás Jesse, a DVTK Jegesmedvék honosított kanadai védője nagyon várja, hogy anyaországának csapatával találkozzanak majd vasárnap, de előtte, a szlovákoknak szombaton szeretne gólt lőni.

és most nem is a második vonalban játszhatunk, hanem a világ legjobb 16 csapata között. Óriási élmény, nagy a várakozás, és érződik, hogy minden milyen profi: a szervezés, az ellenfelek. Remélem, helytállunk ebben a közegben" - mondta Dudás, az egyetlen olyan hátvéd a magyar keretben, aki jobbkezes ütőt használ (azaz a teste jobb oldaláról lövi el tenyeressel a korongot, így speciális helyzeteket lehet rá kijátszani, főleg emberelőnyben).

A magyar jégkorong-válogatott Forrás: Instagram/hockeyhungary

Bár Rich Chernomaz szövetségi kapitány még nem hirdette ki a szlovákok elleni kezdőcsapatát, minden bizonnyal Rajna Miklós lesz az elsőszámú kapus, legalábbis a felkészülési találkozók és a szezonban nyújtott teljesítmények alapján erre lehet következtetni.

"Próbálok nyugodtan készülni, és higgadt maradni, mert ha a kapitány bizalmat szavaz nekem, akkor jó lenne szép eredményt elérni a nyitómérkőzésen. Arra sokan felkapnák a fejüket a hokis világban" - mondta a fehérvári hálóőr, aki a tavalyi krakkói feljutáskor négy mérkőzésen volt munkában, és vele mindig nyert a csapat.

Edzésen - már Szentpéterváron Forrás: Instagram/hockeyhungary

A magyarok helyi idő szerint délelőtti 75 perces edzését több tucat újságíró tekintette meg, és sok televíziós stáb is forgatott.

A magyarok - akik legutóbb 2009-ben szerepeltek az élvonalban - a vb-n szombaton a szlovák, vasárnap a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, majd május 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat ellen lépnek pályára.