Rácsodálkoztak a svédek a magyar hokiszurkolókra

jégkorong hoki magyar szurkolók
Szentpétervár, 2016. május 7. Magyar szurkolók az oroszországi jégkorong-világbajnokság B csoportjának első fordulójában játszott Magyarország-Szlovákia mérkőzésen Szentpéterváron 2016. május 7-én. Szlovákia 4-1-re győzött. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)
Vágólapra másolva!
A svéd TV4 televíziós csatorna a Facebook-oldalára tett ki egy videót arról, hogy a magyar válogatott szurkolói a Szlovákia elleni vesztes meccs (1-4) után eléneklik a csarnokban a magyar himnuszt a felsorakozó csapatnak.

A válogatott jégkorongmérkőzéseken az a szokás, hogy a végén csak a győztes himnuszát játsszák el. A magyar szurkolóknak azonban régi szokása, hogy a meccs kimenetelétől függetlenül énekelnek. "Szép gesztus" – kommentálta a svéd TV4 a jelenséget.

Nem most először találkozik a hoki elitligájának nagyközönsége a magyar szurkolótábor lelkesedésével. 2009-ben a fél világ a csodájára járt, hogy Kanada ellen 0-9-nél is ugyanúgy énekelt mindenki, mint a meccs elején.

Róluk van szó Forrás: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Vasárnap 11.15-től a mostani vb-n éppen Kanada következik. Könyörületre most sem számíthatunk, de nem is a kanadaiakat kell megverni. A meccset élőben követheti majd az Origón.