Vágólapra másolva!
Kicsit csalódottak a hokiválogatott tagjai, hogy annyi ideig partiban voltunk a németekkel, mégsem szereztünk egy pontot sem. De azért örülnek, hogy látszik: sok esetben már igazi A-csoportos szinten játszik a válogatott.

A jó kezdés utáni hibákat emelte ki Rich Chernomaz szövetségi kapitány a németek elleni 4-2-es vereség után az oroszországi jégkorong-világbajnokság hétfői játéknapján.

Chernomaz a találkozó utáni sajtótájékoztatón azt mondta: nagyon izgalmas meccs volt,

kegyetlen harc és küzdelem zajlott a pályán.

"Úgy kezdtünk, ahogy akartunk, megszereztük a vezetést. Ám a szoros mérkőzéseken nagyon fontos a lendület, amit vagy emberelőnnyel vagy az ellenfél hibáinak kihasználásával lehet megszerezni" – mondta a kanadai szakvezető.

Így ütötte Sofron a vezető gólunkat Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Felidézte, hogy kétszer is úgy kapott gólt csapat, hogy kritikus helyen eladta a korongot. Egyszer emberhátrányban, a saját kékvonalánál, a másik alkalommal pedig a harmadik német gól előtt, harmadon belül. "Nem tudtunk zártak maradni, ezért kaptunk ki a végén. Ha Németország ilyen szellemben játszik tovább, a negyeddöntős ellenfelét is megszorongathatja" – tette hozzá Chernomaz.

Az amerikaiakat is megverték

Marco Sturm, a németek szövetségi kapitánya dicsérte a magyar csapatot, mely az utolsó pillanatig keményen harcolt. "A nagy nyomásunk végül győzelmet ért. Előző nap az amerikaiak ellen nyertünk a hajrában, és most is. Ez a csapat erejét bizonyítja" – mondta a saját csapatáról Sturm.

Nagy küzdelemre késztettük az NHL-sztárokkal felálló németeket Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A vb legponterősebb (1 gól, 4 gólpassz, 5 pont) magyar játékosa, Bartalis István azt mondta: csalódott, hogy a végén nem sikerült a nyomást tartani, és a németek végül győztek. "Sokáig jól játszottunk, jól védekeztünk, váltottunk védekezésből támadásba, hatékonyan támadtuk le az ellenfelünket. Sajnos a hajrában kicsit passzívak voltunk, és addig járt a korong, amíg igazi lövőhelyzet alakult ki.

A három vb-góllal legeredményesebb magyar csatár, Sofron István ugyancsak szomorú volt, de szerinte el kell ismerni, hogy sok esetben már igazi A-csoportos szinten játszik a válogatott. "Itt a végén jobbak voltak a németek. Borzasztóan sajnálom, hogy várnunk kell egy napot, mert már most eldönthettük volna a bennmaradásunkat."

A csapatkapitány Vas Márton kijelentette, a csapat nagyon sokat fejlődött egy év alatt, és bebizonyította, hogy

nem véletlenül szerepelhet az élvonalban.

"Persze, sok tanulnivalónk van még, de vannak olyan játékelemek, amelyekben felvesszük a versenyt a legjobbakkal is."

A 30 védést bemutató Rajna Miklós azt mondta: jól játszott a válogatott, és megérdemelt volna legalább egy pontot. "Nem kell idegeskedni, mi lesz kedden, az már nem rajtunk múlik. Becsülettel helytálltunk, sok jó percünk, harmadunk volt, nagyon jól védekeztünk a tornán.

– mondta a magyar válogatott kapusa.