Vágólapra másolva!
Elek Gábor szerint nem szabad túlértékelni a Ferencváros női kézilabdacsapatának jó Bajnokok Ligája-rajtját, és a szakvezetőnek saját bevallása szerint nem hiányzik, hogy klubcsapata mellett most már nem kell a magyar válogatottat is irányítania.

A Ferencváros-Rail Cargo Hungária vezetőedzője erről szerdán az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, megnyugtatónak látja, hogy csapata az Asztrahanocska ellen 32-23-ra megnyert BL-mérkőzésen támadójátékban eredményes tudott lenni az új, háromirányítós rendszerrel, ugyanakkor védekezésben jól sikerült megakadályozni a vendégek legjobb fegyverét, a lerohanásokat.

Még nem kész a csapat

Hozzátette: a következő, Lipcse elleni mérkőzésen még fontosabb lesz együttesének a gyors visszarendeződés, mert a német egy rohanós csapat, és így a mérkőzést várhatóan a könnyű gólok száma fogja eldönteni. Elek szerint még nem kész a csapata, amelyre kettős terhelés vár - a bajnokság mellett a BL -, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy

a zöld-fehérek a csarnokuk felújítása miatt ősszel egyetlen hazai mérkőzésüket sem játszhatják az igazi otthonukban.

A Ferencváros mestere szerint lehet még javítani együttese teljesítményén, mert ha az Asztrahanocska ellen a játékosai fegyelmezettebbek, nem indítanak kétszer feleslegesen, és jobban odafigyelnek a kipattanó labdák összeszedésére, akkor már az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést.

A bajnokságban becsúszott két vereség, a BL-ben viszont jól kezdett a Fradi Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az érdi vereség jobban fájt

Elek Gábor kitért arra is, hogy a második játékrész elején 48 másodperc alatt kaptak két gólt, és javulniuk kell abban is, hogy a cserepadra pihentetés miatt leülő játékosok ugyanazon a szinten tudjanak visszaszállni a játékba, mint amilyenen a lecserélésük előtt voltak.

"A spanyol Pena gyorsan és könnyen fárad el, de nagyon jól tud beszállni a kispadról,

de leültetés után nagyon gyengén tud visszaszállni."

Elek Gábornak a bajnokságban az Érden elszenvedett vereség jobban fájt, mint a győri, a sorsolás alapján úgy látja, hogy legközelebb januárban tudják majd visszaelőzni a jelenleg előttük álló érdieket.

Türelmet kér a magyar szövetségi kapitánynak

A tavasszal a magyar válogatottat Ambros Martinnal közösen irányító szakvezetőnek bevallása szerint nem hiányzik, hogy párhuzamosan a válogatottnál is dolgozzon. Ugyanakkor nagyon félti az általa kedvelt spanyol szakembert, hogy fizikailag miként fogja bírni a Győr mellett a román válogatott irányítását.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottal kapcsolatban megjegyezte, a csapatnak várhatóan két kiváló átlövő, Tomori Zsuzsanna és Szöllősi-Zácsik Szandra nélkül kell kiutaznia.

- jelentette ki Elek Gábor, aki azt kérte, hogy mindenki legyen türelmes Kim Rasmussennel, az új kapitánnyal.