A finnek feltámadtak a negyeddöntőre

Ice Hockey World Championships: US vs Finland ICE HOCKEY
Finnish goalkeeper Harri Sateri (L) and Lasse Kukkonen happy after the Ice Hockey World Championship quarter-final match between the US and Final in the Lanxess Arena in Cologne, Germany, 18 May 2017. Photo: Marius Becker/dpa
Vágólapra másolva!
A finn és az orosz válogatott a legjobb négy közé jutott a Kölnben és Párizsban zajló jégkorong-világbajnokságon.

A tavaly ezüstérmes finnek az akkor negyedik amerikai, míg a legutóbb harmadik oroszok a cseh együttest búcsúztatták a csütörtöki negyeddöntőben.

Az amerikaiak kiesése, pláne a finnek ellen, igazi meglepetésnek számít, hiszen a tengerentúliak nagyon meggyőző teljesítménnyel, hét csoportmeccsükből hatot megnyerve jutottak a negyeddöntőbe, míg a finnek csak kétszer győztek, és csak egy ponttal előzték meg a franciákat a negyedik helyért folytatott versenyfutásban.

A finnek első gólja:

A második és a harmadik harmad elején egy-egy gólt bevágó finnek úgy nyertek, hogy mindössze húsz kapura lövésük volt, míg Harri Sateri kapus a 26 amerikai lövés mindegyikét megfogta.

Az orosz-cseh negyeddöntőben sem záporoztak a lövések (27-26) az oroszok javára, azonban ők sokkal veszélyesebbek voltak, és végig uralták a meccset.

Eredmények, negyeddöntő:
Köln, LANXESS arena:
Finnország-Egyesült Államok 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
később:
Kanada-Németország 20.15

Párizs, AccorHotels Arena:
Oroszország-Csehország 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
később:
Svájc-Svédország 20.15

A vb további programja (Köln, LANXESS arena):
elődöntő: szombat 15.15, 19.15
bronzmérkőzés és döntő: vasárnap 16.15, illetve 20.45