Vágólapra másolva!
A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott veretlenül harcolta ki az Európa-bajnoki szereplést az andorrai kvalifikációs tornán, miután az utolsó csoportmérkőzésen könnyedén legyőzte a házigazdát, majd a negyeddöntőben a szlovákok ellen is jobbnak bizonyult.

Eredmény
Magyarország-Andorra 21-5
A magyar válogatott pontszerzői: Bozóki 9, Medgyessy, Süle, Theodoreán 4-4.

Az utolsó csoportmeccsen Andorra szerzett vezetést, majd Bozóki Bettina egyenlített. A kosárlabda szövetség beszámolója alapján az andorrai lányok, ahogy futballista honfitársaik pár hete, óriási lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe, volt, hogy méterekről vetődtek a labdáért. Süle Krisztina révén a magyarok átvették vezetést, majd Bozóki kosaraival 5-1-re elléptek. Büntetővel, majd egy duplával feljött 6-4-re Andorra, ám ekkor Medgyessy Dóra, majd Theodoreán Alexandra is beköszönt a házigazdáknak. Bozókit nem tudták tartani a lelkes andorraiak, ő ezúttal világbajnoki All Star formáját idézve játszott. 6-4 után remek csapatmunkával egy 11-0-s száguldással a magyar lányok eldöntötték a meccset, amelyet 2:03-mal a rendes játékidő letelte előtt Bozóki büntetőjével végül 21-5-re nyertek meg Károlyi Andrea és Jakab Máté tanítványai, akik így veretlenül lettek csoportelsők.

A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott könnyedén győzött Andorra ellen Forrás: kosarsport.hu

Eredmény
Magyarország-Szlovákia 19-14
A magyar válogatott pontszerzői: Bozóki 8, Medgyessy 6, Theodoreán 4, Süle 1.

Mivel címvédőként - valamint friss vb-ezüstérmesként - egyértelmű elvárás volt a július 7-9 között Amszterdamban rendezendő Eb-re való kijutás,

így a szlovákok elleni találkozó lépett elő a selejtezősorozat, sőt, mivel a világbajnokságra nem volt semmiféle konkrét elvárás, az egész évad eddigi legfontosabb találkozójává.

Érződött is a tét, a nyomás, az első akciók nem sikerültek, büntetőből a szlovákok szerzetek vezetést, de Bozóki azonnal egyenlített, majd Süle kosarával megszerezték a vezetést a magyarok. Bozóki újra villant, majd a 190 centis Felixová révén két gyors kosárral egyenlített Szlovákia. Bozóki újabb kosara után közeli helyzetek sorát hibázták el a lányok, akik egy érthető időkéréssel próbálták nyugtatni magukat. A szlovákok két duplával fordítottak, s 7-4-re elhúztak. Bozóki büntetőjével zárkóztak a magyarok, de a veszítenivaló nélkül, bátran játszó, jól dobó szlovákok erre is feleltek.

A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott veretlenül harcolta ki az Európa-bajnoki szereplést Forrás: kosarsport.hu

Ezután Theodoreán lépett elő vezérré, s sima kosárral, büntetővel és duplával egy fordítást jelentő 6-0-s rohamot vezényelt válogatottnak. A szlovákok duplákkal próbálták tartani a lépést,

a hajrában azonban Medgyessy megmutatta, miért is lett ő az előző Eb MVP-je,

nem tudták tartani a szlovákok, s végül 19-14-re - ahhoz képest, amit az előcsatározások alapján várni lehetett, jóval nehezebben, de - csak behúzták a meccset a lányok, s ezzel biztosították részvételüket az amszterdami Európa-bajnokságon.