Vágólapra másolva!
A tavaly megrendezett FIBA 3x3 U18-as Európa-bajnoki selejtezők után idén újra nagyszabású kosárlabda tornát rendez Szolnok városa. A nemzetközileg is elismert sporteseményen 19 ország 25 csapata és 100 sportolója vesz részt. Az egész hétvégét átölelő eseményre augusztus 5-6-án kerül sor a Tiszai Hajósok Terén.

A 2020-as tokiói olimpián már a 3x3 is ott lesz a programban, ez különösen nagy dolog nekünk magyaroknak,

hiszen női vonalon világbajnoki ezüstérmesek vagyunk, és a férfiak is ott vannak az közvetlen élmezőny nyomában.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA), a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Szolnok Városa a 2016. évi Eb-selejtező, a januári és a júniusi Fast Track-tornák után augusztusban együttesen Európa Kupa-selejtezőt rendez városunkban.

A magyar kosárlabdának és Szolnoknak ismét nagy diplomáciai siker, valamint megtiszteltetés a rendezvény lebonyolítása és a sportág népszerűsítése.

A magyarok mellett jelen lesz még a francia és a cseh női válogatott, míg a fiúknál a szlovén és grúz csapat.

A kosárlabda sportág speciális, ám rendkívül népszerű változatának számító 3x3 célja, hogy egyedi szabályrendszerével – kisebb létszám, kevesebb támadóidő, valamint pályaméret – és szabadtéri, streetball-hoz hasonlító stílusával

még élvezetesebbé tegye a sportrajongóknak ezt a fajta mozgásformát.

A rendezvény már a pénteken megkezdődik a szabadtéri délutáni edzésekkel, majd szombaton 13 órától a csoportmérkőzésekkel folytatódik, a vasárnapot pedig 11 órás kezdéssel a helyosztók zárják.