Vágólapra másolva!
Szombat este 18 órakor rendezik a magyar férfi kosárlabda-bajnokság második fordulójának rangadóját. A tavalyi bajnoki döntő visszavágóján a Falco csapata az Alba Fehérvárt fogadja és kiváló meccsre van kilátás, még akkor is, ha a két klub egyaránt nehéz időszakon megy keresztül.

2017 júniusában egy kiélezett és kemény döntőben az Alba Fehérvár öt mérkőzésen, 3-2-es összesítéssel megszerezte a bajnoki címet, legyőzve a Falco Szombathely csapatát. A két együttes az új kiírásban már a második fordulóban szembenéz egymással, most azonban mindkettő több sebből vérzik.

A Falco házigazdaként készülhet a rangadóra, azok után, hogy

az első fordulóban Pakson csúnyán kikapott,

84-68-ra, de a 16 pontos különbség még inkább a szombathelyiekre nézve volt hízelgő. A Fehérvár mérkőzését későbbi időpontra tették át, az Alba ugyanis hétfőn BL-selejtezőt játszott Isztambulban a Pinar Karsiyaka ellen. A meccset már Lóránt Péter nélkül kellett a fehérvári csapatnak megvívnia, ugyanis a magasember körülbelül 3-4 hétre kidőlt, így mindössze 8 játékost tudott rotálni Dzunics Braniszlav, hiszen több légiósa is maródi.

Az Alba hiába tartotta magát, a hajrára elfáradt, kijött a kispad rövidsége, és végül 81-72-re kikapott, egyúttal 171-164-es összesítéssel búcsúzott is, az Európa Kupában folytathatja.

Az Alba Fehérvár elfáradt az isztambuli visszavágó végére és búcsúzott a Bajnokok Ligájától Forrás: facebook.com/albakosar.hu

A Falco is játszott nemzetközi kupameccset a héten, a fent említett Európa Kupában a bolgár Balkan Botevgradhoz látogtott szerdán. Perlék kiválóan kezdték a meccset és parádéztak szinte végig, 18 ponttal is vezettek, végül azoban csak egyet sikerült megtartaniuk és 96-95-re győztek, ezzel együtt kedvező helyzetből várhatják a visszavágót.

Előtte azért vár még egy komoly erőpróba a vasiakra, méghozzá az Alba vendégjátéka. A Falco helyzete abból a szempontból talán egyszerűbb, hogy a hétközi meccs adhat egy plusz lökést, viszont a

védekezésük egyelőre finoman szólva is gyenge, 189 pontot kaptak az első két meccsen,

ami borzasztóan sok. A támadójáték a bolgárok ellen már feljavult, de az utolsó ötperces rövidzárlatuk intő jel lehet.

A Falco jobb előjelekkel várhatja a rangadót, mint az Alba Forrás: falkokc.com

Ugyanez elmondható az Albáról is, hiszen ők is a hajrában bukták el a továbbjutást, de erre magyarázat lehet a sok sérült. Rossz hír a számukra, hogy még mindig kevés a bevethető játékosuk, ez fizikálisan nagyon megterhelő, ráadásul a csapat pont a mélységére építene a szezonban, az előzetesen rendkívül bőnek tartott rotációs lehetőségek száma hirtelen megcsappant.

A fenti okok miatt nehéz megjósolni, mi várható, azon kívül, hogy óriási küzdelem és izgalmak.