Téli edzőtáborban a női kosárlabda-válogatott

a magyar női kosárlabda-válogatott felkészülése az Európa-bajnoki selejtezőkre, Székely Norbert szövetségi kapitány a napokban ki is jelölte a selejtezőkre készülő 16 fős keretet. Mint ismert, a magyar csapat november 11-én szombaton Litvániában a házigazda, majd november 15-én Miskolcon Albánia válogatottja ellen lép pályára. A csapat első sajtónyilvános edzésére november 7-én, kedden 10 órakor Székesfehérváron kerül sor az MKOSZ edzőcsarnokában (Székesfehérvár, Liget sor 50.
Vágólapra másolva!
Rövid edzőtáborozásra hívta Székely Norbert szövetségi kapitány a női kosárlabda-válogatott bővebb keretét. Székesfehérváron a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének edzőközpontjában négy edzést vezényel december 27. és 29. között a szakember.

- mondta a kapitány.

"Talán ez is az egyik legnagyobb erőssége ennek a csapatnak: a közös célért mindenki megteszi azt, ami rajta múlik."

Székely Norbert Fotó: Polyák Attila - Origo

A női válogatott ősszel két győzelemmel kezdte a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőit, előbb Litvániában hatalmas bravúrt bemutatva legyőzték a házigazdát 73-70-re, majd Miskolcon Albániát 137-48-ra. Medgyessy Dóráék február 10-én folytatják szereplésüket a selejtezősorozatban, két hazai meccs vár rájuk.

Előbb a csoport favoritja, az ugyancsak két győzelemmel álló Oroszország érkezik a miskolci Generali Arénába, majd négy napra rá a litvánok..