Vágólapra másolva!
Abszolút esélytelennek tartja csapatát Roberto Íniguez, a Sopron edzője a női kosárlabda Euroliga negyeddöntője előtt.

"Nyugodtan mondhatjuk magunkról, hogy underdogok vagyunk, vagyis abszolút esélytelenek.

- nyilatkozta a spanyol tréner a Magyar Rádió keddi, Sportvilág című műsorában. - "De mi meg fogjuk próbálni, miért ne tennénk? Jó úton haladunk, minden nap keményen dolgozunk, önbizalmunk is van" - tette hozzá.

A soproniak szerdán 18 órától a francia Bourges együttesét fogadják az utolsó, 14. fordulóban,

de a végeredménytől függetlenül az A csoport második helyén végeznek, a török Fenerbahce pedig harmadik lesz a B csoportban.

Roberto Íniguez nem lát esélyt a továbbjutásra az Euroliga negyeddöntője előtt Forrás: Polyák Attila - Origo

Roberto Íniguez kétszer nyert veretlenül spanyol bajnokságot, az Euroligában pedig egyszer győzött, és további három alkalommal jutott döntőbe csapataival.

Mint kifejtette, a kontinentális kupasorozatban szerepelni idén még nehezebb, mint korábban, ugyanis olyan klubokkal néznek szembe, amelyek korlátlan költségvetéssel működnek, és sorra vásárolják meg a világ legjobb játékosait, a magyar bajnokcsapat azonban nem tud versenyezni ezzel.

"Egy klub ereje vagy értéke abban rejlik, ahol éppen tart.

Másodikok lettünk a csoportunkban, ezt senki nem gondolta volna előtte" - fejtette ki a vezetőedző.

Korábban Török Zoltán ügyvezető úgy nyilatkozott, a mostani idényben az Euroliga az igazán fontos az együttes számára, a hazai bajnokság nem annyira. A vezetőedző ezt úgy kommentálta, a klubvezető jelenleg nagyobb áldozatokat és erőfeszítéseket is vállal azért, hogy az Euroliga-álmok tovább éljenek, de ha eljön a bajnoki rájátszás ideje, biztosan másképp fogja gondolni, amit mondott.