Nem lesz több légiós a Fradi női kéziseinél

Dabas, 2016. október 29. A német Ewgenija Minevskaja (b) és a ferencvárosi Mészáros Réka (b2) és Danick Snelder a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - HC Leipzig mérkőzésen a dabasi OBO Arénában 2016. október 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Fradi női kéziseinél nem lesz több légiós, jövőre is négyben maximalizálták a külföldiek számát, mondta a Ferencváros operatív igazgatója, Nyíri Zoltán a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Felhozta példának, hogy Háfra Noémi sem robbant volna úgy be, ha több légiós van a csapatban. A férfi szakosztállyal kapcsolatban az a tervük, hogy más klubokban kispadon ülő magyar válogatottakat igazolnak.

Hétvégén rendezik a női kézilabda Magyar Kupa négyesdöntőjét az Érd, az FTC, a Győr és a Siófok részvételével. A szombati első elődöntőben a címvédő FTC a rengeteg sérüléssel bajlódó Győrrel találkozik. A sportággal kapcsolatban a Fradi női csapatával kapcsolatos tervek és a lehetséges erősítések is szóba kerültek. Az ellenfelek közül a Győr már régóta a világelitből igazol, de Siófok is egyre több légióst alkalmaz, a Vardar Szkopjéból is szerződtetett játékost, az FTC viszont nem ült fel erre a hullámra.

A német Ewgenija Minevskaja (b) és a ferencvárosi Mészáros Réka (b2) és Danick Snelder a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - HC Leipzig mérkőzésen a dabasi OBO Arénában 2016. október 28-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„A Ferencvárosnak van egy eltökélt célja a női kézilabdában: nem fogunk 6-7-8-10 légióssal felállni. Maximum, és most is 4 légiósunk van. Nem mondom még el a jövő évi keretet, mert Elek Gáborék még dolgoznak rajta, de most sem lesz több, mint négy légiós.

Azt gondoljuk, hogy nálunk olyan játékos, mint például Háfra Noémi, aki most robbant be, soha nem robban be, ha nálunk 10 légiós van.

Azt gondoljuk, ez a jó út a Ferencváros számára. Ez nem azt jelenti, hogy mások nem járhatnak más utat, és az nem jó út, én azt mondom, hogy mi a Fradiban emellett tettük le a voksunkat,

emellett dolgozik Elek Gábor, és vele egyetértésben dolgozunk ezen, és ez így megy tovább. Innen jön a pénzügyi rész. Akiket érdemes lett volna leigazolni a Vardarból, mert olyan szintű játékosok, azokat elvitték azok, akiknek a pénztárcája sokkal nagyobb és mélyebb, mint a miénk, beleértve már a Siófokot is. Akik megmaradtak, azok meg nem olyan képességű játékosok, hogy mondjuk a Ferencvárosban Háfra Noémit ezért hátrébb soroljam" – nyilatkozta Nyíri Zoltán, a Ferencváros operatív igazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Férfi kézilabdában is NBI-es a Ferencváros, ott is terveznek fejlesztést: „A Komló legyőzésével nagy lépést tettünk a bennmaradás felé.

Ez az elsődleges cél ebben az évben, hogy megragadjunk az elsőosztályban.

Vannak terveink, vannak olyan elképzeléseink, hogy a magyar válogatott játékosait, akik saját klubcsapataikban nem meghatározók, vagy nem is játszanak, megpróbáljuk a Ferencváros előbb elmondott filozófiája mentén idecsábítani, és itt állandó és sok játéklehetőséget adni nekik.

Ezzel persze a Ferencváros is erősödik, és azt gondolom, a férfiválogatott is erősödne.

Ez egy elképzelés, ezen mennek a tárgyalások, a gondolkodás, de még semmi konkrétat nem tudok mondani."