Vágólapra másolva!
Hosszabbításos kosárdrámában nyert 75-71-re a KSC Szekszárd a Cegléd ellen a Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa második negyeddöntőjében Sopronban. Ugyanitt a Győr sima meccsen verte a Zalaegerszeget és ezzel szintén elődöntős. Az Euroliga Final Fourba jutott Sopron Basket igazi erődemonstrációt tartva verte a PEAC-Pécset, míg a DVTK óriási küzelemben múlta felül a Pinkk-Pécs csapatát. A szombati elődöntőben a Szekszárd a Győrrel, míg a Sopron a Diósgyőrrel mérkőzik meg.

Drámai meccset hozott a bajnokságban második helyen álló Szekszárd és a hatodik Cegléd csatája a második negyeddöntőben.

A ceglédi Jovana Popovics hiába dobott 25 pontot és hiába vitte a hátán az egész Ceglédet,

a nagyobb rutinnal felvértezett és jobb kerettel rendelkező Szekszárd - hosszabbításban - behúzta a meccset és nyert 75-71-re.

Ceglédi szempontból különösen rosszul indult a csata, mert az első félidő elején egy szerencsétlen mozdulatot követően a ceglédi Katona Szidónia súlyos bokasérülést szenvedett. Mintha érte is játszott volna az alföldi együttes, amely különösen a harmadik negyedben sziporkázott.

Ekkor a Cegléd egy 14-0-s rohammal lépett el a Szekszárdtól,

érett a bombameglepetés, amely aztán elmaradt.

A kék mezes Szekszárd hosszabbítás után jutott a női kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjébe Forrás: MKOSZ

A negyedik negyedben a Szekszárd nagyon szívós munkával faragta le hátrányát, miközben az addig nagy lendülettel játszó Ceglédnél csökkent a lendület. Theodoran Alexandra, Erica McCall és Bálint Réka segítségével tette szorossá a meccset a Szekszárd, majd mentette azt hosszabbításra (64-64.)

Az extra öt percben rengeteget büntetőztek a csapatok,

az idegek harcát pedig a Szekszárd bírta jobban, így 75-71-es győzelmével bejutott az elődöntőbe,

ahol szombaton 15.30-kor a Győr ellen lépnek pályára.

A nap első negyeddöntőjében a Győr magabiztosan győzött a ZTE ellen. A találkozó legeredményesebb játékosaként a győri Nirra Fields 23 pontot szerzett. A győztes együttes ellenfele a szombati elődöntőben a Cegléd-Szekszárd összecsapás továbbjutója lesz.

Az esti programban pályára lépett az Euroliga Final Fourba jutott Sopron Basket együttese.

A hazaiak a meccs elején a legerősebb ötösükkel kezdtek és szinte szétdobták ellenfelüket. Jelena Milovanovics egymás után három triplát vágott be, majd nem sokkal később még kettőt, így már az első negyed után jelentős különbség alakult kia két csapat között.

A zöld-sárgában játszó Sopron már az első negyedben mindent eldöntött a PEAC-Pécs ellen Forrás: MKOSZ

A Sopron a második negyedtől fokozatosan hozta be a pályára fiatal magyar játékosait. Weninger Virág és Dubei Debóra is nagyszerűen játszott, miközben a két együttes nem volt egy súlycsoportban.

Az egykor volt Sopron-Pécs óriásrangadókat látva szomorúan konstatálta az ember, mi lett ezzel a sportággal Baranyában, de ez nem a soproniak hibája.

Ők csak játszottak egy jót és simán nyertek 83-49-re. A török Fenerbache után a PEAC-ot is ötven pont alatt tartotta a magyar bajnok és kupagyőztes. A csapatot a soproni közönség vastapssal és állva ünnepelte. A PEACOT legfeljebb az vígasztalhatta, hogy az utolsó negyedet 13-12-re megnyerték a favorit Sopron ellen.

Magyarok a Sopronban

Érdemes megnézni, hány percet játszottak és hány pontot dobtak a magyar játékosok a Sopronban.

Fegyverneky Zsófia: 18:34 - 5 pont

Weinger Virág: 18:59 - 12 pont

Czukor Dalma: 9:14 - 4 pont

Határ Bernadett: 14:38 - 6 pont

Böröndy Dominika: 2.58 - 0 pont

Dubei Debóra: 20:51 - 9 pont

Nem várt izgalmakat hozott a nap utolsó negyeddöntője, a Pinkk-Pécs-DVTK összecsapás. Normális esetben ezt a meccset a Diósgyőrnek 10-15 pontos különbséggel kellett volna nyernie.

Erre egy perccel a vége előtt a lelkes Pinkk 59-58-ra vezetett.

A Diósgyőrt a csávából Raksányi Krisztina triplája rántotta ki, így a miskolciak nyertek 62-59-re, ezzel negyedikként ők jutottak be a szombati elődöntőbe.

Killik László Női Magyar Kupa, Sopron, negyeddöntő: CMB CARGO UNI Győr-ZTE NKK 69-50 (22-14, 15-14, 12-12, 20-10)

Atomerőmű KSC Szekszárd-VBW CEKK Cegléd 75-71 (18-17, 15-16, 9-20, 22-11, 11-7) - hosszabbítás után

PEAC-Pécs-Sopron-Basket 49-83 (14-32, 10-21, 12-18, 13-12)

Pinkk-Pécs-DVTK 59-62 (18-14, 11-18, 18-18, 12-12)

Az elődöntők párosítása: Győr-Szekszárd és Sopron-Diósgyőr.