Olaszország bravúrgyőzelme rosszul jöhet a magyaroknak a hoki-vb-n

Jégkorong világbajnokság, Olaszország
Az olaszok ünneplik a második góljukat, balról Armin Helfer, jobbról Marco Insam a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Olaszország - Kazahsztán mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában
Vágólapra másolva!
A kazah válogatott a harmadik fordulóban elszenvedte első vereségét a budapesti divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon, miután a szerdai első mérkőzésen 3-0-ra kikapott az olasz csapattól.

Eredmény, 3. forduló:
Olaszország-Kazahsztán 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
gólszerző: Hochkofler (6.), D. Kostner (10.), McMonagle (26.)

A kazahok a magyarok és a britek legyőzésével rajtoltak, míg az olaszok a lengyelek felett aratott sikert követően kikaptak a házigazdától.

A találkozó olasz fölénnyel és gólokkal indult, tíz perc alatt kétszer is bevették a honosított svéd Henrik Karlsson kapuját. A harmad második felében is irányították a játékot, a kazahoknál nyoma sem látszott az előző meccsek határozottságának.

Az olaszok ünneplik a második góljukat, balról Armin Helfer, jobbról Marco Insam a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Olaszország - Kazahsztán mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában Forrás: MTI/Kovács Tamás

A második húsz percben kiegyenlítettebb lett a játék, ám az olaszok tovább növelték előnyüket.

A záró felvonás elején a palánk mellett rövid jégkorrekcióra került sor a játékvezetők útmutatása alapján. Ebben a szakaszban ismét az olasz válogatott volt aktívabb, s sorozatos emberhátrányait is remekül védekezte ki. Bár újabb találatot már nem láthatott a Papp László Budapest Sportaréna 1325 nézős közönsége - csak a dudaszó után egy kisebb kakaskodást -, így is magabiztos sikert arattak az olaszok, s pontszámban beérték ellenfelüket.

A vb első két helyezettje feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.