Vágólapra másolva!
A spanyolok hosszíbbításos legyőzése után korábbi csoportellenfelével, Szerbiával csapott össze a 3x3-as U18-as fiú válogatott. A csoportmeccsen drámai mérkőzésen győztek a szerbek, volt miért visszavágni tehát a fináléban. A hunbasket.hu tudósítása a döntőről.

Mokánszki Mátét faultolták rögtön az első támadásban, a büntetőt ugyan nem értékesítette, de egy közelit igen. Martinez is eredményes volt, a szerbek közben 3 pontnál tartottak. Mokánszki kettesével 4-3-ra vezettünk két és fél perc játék után. Hamar egyenlítettek déli szomszédaink Stankovic révén, Mokánszkinak azonban erre is volt gyors válasza. Az elődöntő hősének, Frank Áronnak a triplái egyelőre lecsorogtak, 5-4-es vezetéssel érkeztünk meg az első időkéréshez.

5-5 után pillanatok alatt 3-1-et menteka szerbek, de egy Martinez és egy Mokánszki kosárral hamar egyenlítettünk, majd ismét a remeklő Mokánszki talált be, ezúttal kintről (10-8). Rendkívül gyorsan potyogtak a kosarak, féltávnál járt még csak a döntő. Mokánszki bevágta harmadik kettesét is, 4 pontra nőtt az előny - sőt Frank remek átadása után már ötre. Ráadásul mindössze 1 csapatfaultja volt a magyaroknak, belefért tehát a fizikálisabb védekezés.

Európa-bajnok a magyar férfi 3x3-as U18-as válogatott! Forrás: haon.hu

13-9 után ki más, mint Mokánszki tett vissza egy támadópattanót, de a szerbek kintről büntettek. 14-11-ről várhattuk az utolsó 3 percet, fokozódtak az izgalmak. Antic dobott floatert, Bencsik azonban rögtön válaszolt kintről - 16-12-re vezettünk, alig több mint kettő perc volt vissza. Mokánszki kisarkazta ellenfelét, 17-12-nél újabb triplával zárkózott Szerbia.

Martinez egy leütéssel hagyta állva ellenfelét, majd zsákolt hatalmasat, másodpercekkel később azonban megsérült egy szabad labdáért vívott csatában. Ziccert dobtak a vendégek, majd Mokánszkit technikaival büntették színészkedésért. 18-15-re még vezettünk 1:04-gyel a vége előtt. Mivel azonban a szerbek is kaptak egy "tekót", így nem büntetőzött egyik csapat sem, folytatódhatott a játék.

Gyors kosárváltás után támadhattunk, 20-18 után pedig nem maradt már ideje a szerbeknek újabb pontokra - története során először Európa-bajnok lett a magyar férfi 3x3-as U18-as válogatott!

A csapat tagjai: Frank Áron, Mokánszki Máté, Ralf Martinez, Bencsik Barnabás.
Szövetségi kapitány: Szarvas Gábor

A torna legértékesebb játékosának Mokánszki Mátét választották.