A magyar válogatottnál sem számítanak Ljubomir Vranjes munkájára

magyar férfi kézilabda-válogatott
Varasd, 2018. január 15. Vilovski Uros, Ligetvári Patrik, Balogh Zsolt és Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány (b-j) a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen Varasdon 2018. január 15-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém után a Magyar Kézilabda Szövetség is úgy döntött, hogy a svéd edző, Ljubomir Vranjes nélkül képzeli el a folytatást.

A kéziszövetség elnöksége értékelte az elmúlt hónapokban, hetekben kialakult helyzetet, és azt a tényt, hogy Ljubomir Vranjes edzői megbízatása megszűnt a Telekom Veszprém együttesénél. Az elnökség mindezek ismeretében és Marosi László alelnök előterjesztésére a kapitányváltás mellett döntött, azaz szándékai szerint

nem Ljubomir Vranjes és segítője, Björn Sätherström irányítaná a jövő januári világbajnokságra készülő férfi válogatottat.

A szövetség vezetői a döntést közölték az érintettekkel. Amint megszületik a végleges megoldás, a Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatja a közvéleményt – olvasható a szövetség oldalán a közlemény.

Varasd, 2018. január 15. Vilovski Uros, Ligetvári Patrik, Balogh Zsolt és Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány (b-j) a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország-Spanyolország mérkőzésen Varasdon 2018. január 15-én Forrás: MTI/Illyés Tibor

Vranjes tavaly nyár óta irányította a nemzeti csapatot, amellyel szerzett pont nélkül esett ki a januári, horvátországi Európa-bajnokság csoportkörében, júniusban viszont a világbajnoki bronzérmes Szlovéniát búcsúztatva kijuttatta a válogatottat a januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Vranjest hétfőn mentették fel a munkavégzés alól a Telekom Veszprém csapatánál, amelynek vezetőedzője volt.

Mivel a válogatott október 24-én Európa-bajnoki selejtezőt játszik, a szövetségnek nem maradt sok ideje az új szakmai stáb kinevezésére.