Vágólapra másolva!
Három változás történt a magyar jégkorong-válogatott keretében a szerdán kezdődő budapesti Négy Nemzet Torna előtt.

A magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány elmondta, hogy Sebők Balázs, a finn KalPa légiósa, valamint Erdély Csanád, a Fehérvár AV19 csatára kikerült az egy héttel ezelőtt kihirdetett csapatból, Nagy Gergő, a Ferencváros csapatkapitánya viszont pályára léphet a Tüskecsarnokban a kazah, a dél-koreai és az olasz válogatott ellen.
A tavaszi világbajnokságon szereplő keret tagjai közül - Erdély és Sebők mellett - Benk András, Garát Zsombor, Gőz Balázs és Vay Ádám hiányzik a mostani keretből.

- fogalmazott a magyar együttes finn edzője.
Tolvanen hozzátette, a mostani időszakot arra használja, hogy mindenkit megismerjen, akinek köze van a magyar jégkoronghoz, és rengeteg információt begyűjtsön. Ilyen szempontból az áprilisi, budapesti divízió I/A világbajnokság is rendkívül hasznos volt számára.
Mint kifejtette,

a vb-n a tapasztalt játékosok köré építette a csapatot, hosszú távon azonban próbálja felmérni a fiatal magyar játékosokat, és nagyon reméli, hogy talál olyanokat, akiket beépíthet a válogatottba.

Azonban nem várható el, hogy minden évben feltűnik egy-egy új hokis, aki kulcsjátékossá válik.

Jarmo Tolvanen keresi a jövő válogatottjának alapembereit Fotó: Mudra László - Origo

Bartalis István csapatkapitány felidézte, hogy nyolc héttel ezelőtt fejbe lőtték koronggal. Már jól érzi magát, ennek ellenére speciális, burokszerű fejvédővel játszik majd a hazai tornán is.
Sipos Levente főtitkár elmondta, hogy az áprilisi, hazai rendezésű divízió I/A világbajnokságra készülő magyar női válogatott számára is nemzetközi tornát rendeznek ezen a héten: a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban a dán, a norvég, a kínai, a francia és a szlovák nemzeti csapatot látják vendégül.
A férfi U20-as válogatott ugyancsak Budapesten, a Pesterzsébeti Jégcsarnokban játszik a következő napokban Olaszország, Szlovénia és Franciaország ellen.
A káposztásmegyeri és az erzsébeti tornát ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók, akik a Tüskecsarnokban sorra kerülő tornára még vásárolhatnak jegyeket az Eventim hálózatában.

A magyar válogatott kerete:
kapusok:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (MAC Újbuda)
hátvédek:
Dudás Jesse (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Láday Tamás (Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen)
csatárok:
Bartalis István (Schwenningen), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Galló Vilmos (Timra IK), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Terbócs István (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

A Négy Nemzet Torna menetrendje:
szerda:
Magyarország-Kazahsztán 16.00
Olaszország-Koreai Köztársaság 19.30
csütörtök:
Koreai Köztársaság-Kazahsztán 19.30
péntek:
Kazahsztán-Olaszország 16.00
Magyarország-Koreai Köztársaság 19.30
szombat:
Magyarország-Olaszország 16.00