Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Bár a magyar női kézilabda-válogatott három vereséggel zárta a Möbelrigen Kupa nemzetközi felkészülési tornát, Kim Rasmussen szövetségi kapitány elégedett volt a látottakkal.

A magyar csapat csütörtökön az Európa-bajnok és házigazda Norvégiától 25-19-re, szombaton a világbajnok Franciaországtól 19-18-ra, vasárnap Dániától pedig 23-16-ra kapott ki.

"Jó érzéseim vannak a csapattal kapcsolatban egy ilyen hihetetlenül erős torna után. Elégedett vagyok azzal, amit játszottunk. A védekezésünk és a kapusaink teljesítménye ezen a három mérkőzésen nagyon jó volt" - nyilatkozta Rasmussen az M4 Sportnak.

Kim Rasmussen Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A dán edző leszögezte, a franciák ellen úgy játszottak, ahogy majd az Európa-bajnokságon is kell. Megfogalmazása szerint nagy kihívás volt a világ legjobb csapatai ellen támadni, a csapat védekezése pedig sokkal jobb volt, mint várta.

"Van egy koncepciónk arról, hogy kik játszanak, és ebből a három nehéz meccsből is kiderült, nyomás alá tudjuk helyezni a világ legjobb csapatait is. Az első két találkozó nagyon pozitív volt, míg Dánia ellen a rengeteg sérült miatt már csak a túlélés volt a cél" - nyilatkozta.

Rasmussen elárulta, szerette volna töröltetni a vasárnapi találkozót, de erre nem volt lehetőség.

A franciaországi Európa-bajnokság csütörtökön kezdődik. A magyar válogatott a C csoportban, Montbéliard-ban szombaton Hollandiával, hétfőn Horvátországgal, szerdán pedig Spanyolországgal találkozik. Az első három helyezett jut a középdöntőbe.

Mindent egy helyen az Eb-ről