Vágólapra másolva!
Kovacsics Anikó csapatkapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak az eddiginél is tudatosabb játékra lesz szüksége a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, szerdán Spanyolország ellen.

A magyar együttes szombaton 28-25-re kikapott a hollandoktól, majd hétfőn 24-18-ra legyőzte Horvátországot a C csoportban, Montbéliard-ban, és már a harmadik forduló előtt biztossá vált, hogy továbbjut a középdöntőbe.
Kovacsics az MTI-nek kedden úgy nyilatkozott, a horvátok elleni sikert ugyanúgy értékeli, ahogyan közvetlenül a meccs után: nagyon örül, hogy sikerült két pontot szerezniük, hiszen ez volt az elsődleges céljuk.

Voltak technikai hibák, nem ment minden gördülékenyen, de most ezzel egyáltalán nem foglalkozunk, a lényeg a két pont" - mondta a Ferencváros irányítója.
Hozzátette, szeretnének pontokat vinni a középdöntőbe, ami a spanyolok legyőzésével valósulhatna meg, ám minden bizonnyal nagyon nehéz lesz a meccs, mert látták az ellenfelet, amely elég jól teljesített az eddigi találkozóin.

Kovacsics Anikó szerint az a legfontosabb, hogy betartsák a megbeszélt taktikát Forrás: MTI/Kovács Tamás

A spanyol csapat egyik kulcsjátékosa a Ferencváros - irányítóként és átlövőként is bevethető - kézilabdázója, Nerea Pena, a másik pedig a Siófok jobbátlövője, Mireya González Álvarez.
A magyar csapatkapitány kifejtette, Penára nehéz felkészülni, mert komplex játékos.
"Az lesz a meccs egyik kulcsa, hogy őt mennyire tudjuk megfogni, bár a hollandok ellen a többiek is eléggé kivették a részüket a meccsből. Nerea ugyanúgy ismer minket, ezért még tudatosabb játékra van szükségünk, a megbeszélt taktikát be kell tartanunk" - szögezte le Kovacsics.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány úgy fogalmazott, jó volt viszontlátni a megbeszélt dolgokat a horvátok ellen, de még mindig nem teljesen kapta vissza azt, amit gyakoroltak. Hozzátette, nagy szükség volt a győzelemre, amit elsősorban annak köszönhetnek, hogy nagyot harcoltak védekezésben.

Nerea Pena elmondta, a horvátok elleni győztes meccsük nagyon jó volt, a csapat tudta, hogy kulcsfontosságú a mérkőzés, és nagyszerűen összpontosított.
"Kreatívan, dinamikusan kézilabdáztunk, sok dolgot megvalósítottunk abból, amit gyakoroltunk. Nem tudom, mire lehetünk képesek ezen a tornán, hiszen új csapatunk van, mi sem tudjuk, mit várhatunk magunktól, éppen ezért csak a következő mérkőzésre gondolunk" - nyilatkozta.

Nerea Pena (balra) különleges meccsre számít a magyarok ellen Forrás: AFP/Sebastien Bozon

Az FTC - magyarul szinte tökéletesen beszélő - légiósa kijelentette, a magyarok keretéből is sokan hiányoznak, de a csapat keményen harcol, a hollandok legyőzéséhez is közel állt.

- vélekedett Pena, aki a horvátok ellen nyolc lövésből hét gólt dobott, a hollandok ellen viszont hétből csak kétszer talált be. Előbbi találkozót 25-18-ra nyerték meg, utóbbit egy utolsó másodperces gól miatt 28-27-re elveszítették.
A magyarok a középdöntőben, Nancyban minden bizonnyal a címvédő Norvégiával, valamint Németországgal és Romániával találkoznak majd.