Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott egy utolsó másodpercig kiélezett csatában 26-25-re legyőzte Németországot a franciaországi Európa-bajnokság középdöntős csoportkörének második mérkőzésén. A találkozó után Kim Rasmussen szövetségi kapitány elmondta, büszke a játékosaira, mert megmutatták, hogy van szívük.

„Ezért vagyunk itt, a nyomásért és az atmoszféráért.

A lányok nagyon fáradtak, de óriásit harcoltak ezzel a fizikális német csapattal. Örülök, hogy jól jöttünk ki ebből, és sikerült belőnünk az utolsó gólt – nyilatkozta boldogan a mérkőzés után Kim Rasmussen.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány egyelőre nem tekint előrébb a román meccsnél Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ha a játékosok mindent kiadnak magukból, elégedett vagyok. Megmutatták, hogy van szívük, és csapatként is nagyon erősek.

Három győzelmünk van, fogalmam sincs, hogyan tovább. Most csak a románok elleni győzelemre koncentrálunk" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

„Ez maga az extázis

– kezdte az értékelést a győztes gólt szerző Háfra Noémi. - Jól indult a meccs, utána nagyon sokat belehibáztam. Óriási tempót diktált a német csapat, a végéig ki-ki meccset játszottunk.

Még nem beszéltünk arról, hogy túlteljesítettük a célunkat, mert úgy jöttünk ide, hogy nyerni akarunk. Most csak a románokkal foglalkozunk" – mondta a Ferencváros játékosa.

A 20 éves Háfra Noémi sok hibával játszott, de a legfontosabb pillanatban megmutatta a klasszisát Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Fantasztikus meccs volt, örülök, hogy százszázalékos voltam. Nagyot küzdöttünk, akartuk a győzelmet, és egy másodpercig sem álltunk meg.

- mondta mosolyogva a mérkőzés egyik legjobbja, Lukács Viktória, aki hét lövésből hét gólt szerzett a németek ellen.

A válogatott szerdán 18 órától a románokkal találkozik, és továbbra is van esélye a továbbjutásra. Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.