Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria
Vágólapra másolva!
A Fehérvár AV19 Jonathan Harty hosszabbításban szerzett góljával 2-1-re legyőzte a vendég EC Red Bull Salzburgot az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjének pénteki, ötödik mérkőzésén, így megőrizte esélyét a továbbjutásra.

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodott a Fehérvár, hiszen az előző négy, Salzburg elleni összecsapásból mindössze az elsőt sikerült megnyernie, így egy újabb osztrák siker továbbjutást is jelentett volna a négy győzelemig tartó párharcban.
Ennek megfelelően a mérkőzés elején a fehérváriak óriási nyomást helyeztek a vendégek kapujára és Michael Caruso éles szögből leadott lövésével megszerezték a vezetést. A góltól felébredt a Bajnokok Ligájában elődöntőig jutott Salzburg, átvette az irányítást és egy meg nem adott találat, majd egy zúgó kapuvas után emberhátrányos góllal egyenlített, Dustin Gazley jóvoltából.

Még mindig megvan a Volán továbbjutási esélye Forrás: Soos AttilaEtele

A második harmadban leginkább a küzdelem dominált, a kapuk előtt mindkét csapat játékosai rossz döntéseket hoztak, így újabb találatot nem láthatott a közönség.
A harmadik játékrészben sem változott a játék képe, egyik gárda sem tudott túljárni a kapusok eszén. A hajrához közeledve Hári János előtt adódott nagy lehetőség, ám a büntetőlövést elrontotta. Mivel gól nem esett, következhetett a hosszabbítás.
A ráadás alig több mint öt percig tartott, mert egy gyors fehérvári támadás végén Jonathan Harty lőtte a kipattanó korongot a tehetetlen kapus fölött a hálóba.
A négy győzelemig tartó negyeddöntős párharc hatodik mérkőzése vasárnap lesz Salzburgban.

Eredmény: Fehérvár AV19-EC Red Bull Salzburg 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után
gól: Caruso (6.), Harty (66.), illetve Gazley (19.)

Az állás: 3-2 Salzburg a javára.

Mindent egy helyen az Eb-ről