Vágólapra másolva!
A vendég EC Red Bull Salzburg 6-4-re győzött a Fehérvár AV19 otthonában az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjének vasárnapi, harmadik mérkőzésén, így összesítésben is vezet 2-1-re.

Harmadszor találkozott a párharc során a két gárda. A székesfehérváriak hazai környezetben szoros győzelemmel kezdtek, majd pénteken, idegenben szenvedtek még szorosabb vereséget - hosszabbításban.

Feszült hangulatban kezdődött a mérkőzés, amelyen már a korongbedobás előtt összeakaszkodtak a felek, majd öt másodperc elteltével kisebb tömegverekedés alakult ki.

Parázs volt a hangulat a jégen Forrás: Soos AttilaEtele

Hiába került azonban emberelőnybe a Fehérvár, a két perc során csak a Salzburgnak voltak helyzetei. A folytatásban is a vendégek irányítottak: előbb Layne Viveiros találatával megszerezték a vezetést, majd emberelőnyben Ryan Duncan góljával növelték az előnyüket. Az osztrákok kétgólos vezetésnél sem álltak le, óriási fölényüket újabb gól jelezte.

A sokkból éledező fehérváriak Arttu Luttinen két emberelőnyös találatával még az első szünet előtt nyílttá tették a mérkőzést.

A második harmad első felében két emberelőnyéből egyet kihasznált a Salzburg, míg a játékrész végéhez közeledve másfél percnyi kettős előnyt sem tudott gólra váltani a hazai gárda. Ez aztán megbosszulta magát, mert Duncan második találata visszaállította a háromgólos különbséget.

Az utolsó játékrészben Tuomas Vanttinen emberhátrányos találatával zárkóztak fel a fehérváriak, majd Jonathan Harty faragta tovább a vendégelőnyt.

A Fehérvár nagy energiákat mozgósított az egyenlítésért, ám Duncan harmadik találata eldöntötte a meccset. A végén emberelőnyös szituációban még a kapuslehozatallal is próbálkoztak a hazaiak, de a Salzburg önfeláldozóan védekezett és megnyerte a találkozót.

Az egyik csapat negyedik győzelemig tartó párharc negyedik mérkőzése kedden lesz Salzburgban.

Osztrák liga (EBEL), negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Fehérvár AV19-EC Red Bull Salzburg 4-6 (2-3, 0-2, 2-1)
a Fehérvár gólszerzői: Luttinen (15., 17.), Vanttinen (47.), Harty (52.)
Az állás: 2-1 Salzburg a javára.