Vágólapra másolva!
A magyar női jégkorong-válogatott szétlövéssel kikapott a szlovákoktól hétfőn a budapesti divízió I/A-s női jégkorong-világbajnokságon.

A negyedik perc végén Mayer Fruzsina egy szlovák szabálytalanság után rosszul esett, és nagy fájdalmak közepette,

a vállát fájlalva ketten támogatták le a jégről – utóbb kiderült, kiugrott a válla, kórházba szállították

– írta az nso.hu.

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata – amely vasárnap 2-1-re verte a norvégokat – Huszák Alexandra távoli lövéséből, emberelőnyből szerzett korai vezetést, majd kivédekezett egy 47 másodperces kettős emberhátrányt a kilenc kiállítással tarkított első húsz percben.

A második harmadban csupán egy érvénytelen szlovák gólt láthatott a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum 878 fős közönsége, a záró felvonásban viszont megadottat is: Gasparics Fanni ziccere végén a kapuvason csattant a korong, az ezt követő gyors kontrából pedig egyenlítettek a szlovákok.

Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a női jégkorong divízió I/A világbajnokságon Forrás: MTI/Czagány Balázs

Következett a három a három elleni ötperces hosszabbítás, amelynek felénél „fórba” kerültek a hazaiak, ám nem tudtak élni a lehetőséggel. A döntés így a szétlövésre maradt, amelyben hat pár után a szlovákok bizonyultak jobbnak.

A magyar együttes szerdán Dániával találkozik. A csoportból – amelynek még Ausztria és Olaszország a tagja – az első kettő jut fel a legjobbak közé, az utolsó pedig kiesik.

Eredmény:
Szlovákia-Magyarország 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0) – szétlövéssel
gól: Korenkova (46.), illetve Huszák (5.)