Vágólapra másolva!
A 2017-ben vb-ezüstérmes magyar női válogatott két győzelemmel kezdte meg szereplését az Amszterdamban zajló 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon

A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha és Medgyessy Dóra alkotta csapat a keddi nyitónapon előbb 15-9-re verte Lettországot, majd este 13-11-re legyűrte a házigazda hollandok legjobbjait.

A magyar lányok győzelemmel kezdtek a 3x3-as világbajnokságon Forrás: dvtk.eu

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese - amely tavaly a manilai vb-n nyolcadik lett - az A csoportban 19.30-tól a házigazdákkal találkozik, majd csütörtökön Kínával és Türkmenisztánnal is összecsap.

Az ötösből az első két helyezett jut tovább a szombati negyeddöntőbe.

A hollandiai vb-ről az érmesek vehetnek részt a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtezőn. A tokiói játékokra emellett a november 1-jei világranglista első három helyezettje automatikusan kvótát szerez.

A 3x3-as kosárlabdában - amely új számként szerepel a 2020-as olimpia műsorán - tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, amelyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, amelyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.