Vágólapra másolva!
Az európai női kosárlabdázás szuperedzője, a spanyol Roberto Iniguez, aki az elmúlt két évben Sopronban dolgozott, óriási pofont kapott szerda este Montpellierben a női kosárlabda Euroliga B-csoportjának harmadik fordulójában.

A számszerű végeredmény: BLMA - Kurszk 76-64.

Na most, a Kurszk a világ egyik legjobb csapata, Iniguez a világ egyik legjobb edzője, az oroszok tavasszal ezüstérmesek voltak az Euroligában és a Sopron az első fordulóban nagyon magabiztosan nyert Montpellierben, ott, ahol a Kurszk most kapitulált.

Ekkor - mármint a Sopron két héttel ezelőtti győzelmekor - volt olyan magyar újság, amely leírta, hogy a franciák roppant fiatalok és rutintalanok. Hát, most megmutatták, hogyan kell leverni a világ egyik legjobb csapatát.

Ezzel az is eldőlt, hogy a B-csoportban már csak a magyar csapat az egyetlen veretlen együttes,

ezt a makulátlan mérleget kellene csütörtökön este megőrizni a spanyolországi Gironában. Nem lesz könnyű feladat.

Még egy meghökkentő eredmény szerdáról

82-28.
A cseh USK Praha (a tavalyi kiírás bronzérmese) ennyire győzte le a török Cukorovát. Hihetetlen eredmény - főleg ezen a szinten.

Ami a Kurszk vesszőfutását illeti, az orosz csapat egyetlen negyedet sem tudott megnyerni a BLMA otthonában. 15-10, 24-24, 15-15, 22-15 - így alakultak a negyedek, amelyből különösen az utolsó, a negyedik negyed eredménye a meghökkentő.

A BLMA játékosai a Kurszk legyőzése után Forrás: FIBA

A hazaikanál Gaby Williams és Stephanie Mavunga összesen 50 pontot dobott - 25-25-ös elosztásban.
Két hete a Sopron ellen ugyanők 19-4-es elosztást mutattak be, ami a pontokat illeti. A Sopron 53 ponton tartotta a franciákat, a Kurszk most 74-et kapott tőlük. Mavunga még összeszedett 19 lepattanót is - ez dupla-dupla.

Inigueznek persze nincs könnyű dolga a sztárokkal teletűzdelt orosz együttessel.

Már az első két hazai meccsét is köhögve nyerte csak meg a Dinamo. Az első fordulóban a francia Lyon 30 percen át vezetett ellenük, aztán a negyedik negyedben elsöpörték őket, 79-64 lett a vége. A második körben az olasz Schio csak 70-65-re kapott ki Kurszkban. Mindez azt mutatja, hogy Inigueznek még elég sok dolga lesz, amíg képére tudja formálni ezt a csapatot. A híres Iniguez-féle védekezés Kurszkban még nem üzemel, de ne legyen kétségünk felőle, menni fog ez.

A Kurszk amúgy december 4-én hazai pályán játszik először a Sopron Basket csapatával.