Vágólapra másolva!
Kim Rasmussent, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát a románok elleni utolsó világbajnoki csoportmérkőzés utáni nyilatkozata miatt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) azonnali hatállyal felfüggesztette. Rasmussen mellett most éppen a románok svéd szövetségi kapitánya, Tomas Ryde állt ki - írja a daniasport.hu.

Románia svéd szakvezetője, Tomas Ryde azt mondta, teljes mértékben megérti kollégája csalódottságát, és a támogatásáról biztosította Rasmussent.

„Nagyon meglepett, hogy felfüggesztették. Persze, nem szabad úgy beszélni egy sajtótájékoztatón, ahogy ő tette, de elég lett volna számára egy megrovás. Szörnyű, hogy határozatlan időre felfüggesztették" – mondta Ryde a dán Tv2-nek.

Tomas Ryde, a románok svéd kapitánya Forrás: AFP/Charly Triballeau

A svéd szakember azt is elismerte, amikor a meccs hajrájában Rasmussen reklamált és kétperces büntetést kapott, akkor igaza volt.

„Támadóhibát követtünk el, ez száz százalék. Kim reklamált, erre két percet kapott. Nyilvánvaló, hogy megfelelően kell viselkednünk mindig, de a mérkőzésen állandó csata zajlik a delegátus, a játékvezetők, az edzők és a játékosok között. Jó lenne, ha azt éreznénk, hogy együtt dolgozunk a kézilabdaért, de a pályán olyan érzésünk van, mintha a delegátus üldözne bennünket. Velünk edzőkkel úgy beszélnek, mintha óvodások lennénk."