Vágólapra másolva!
Nem túl gyakran esik meg, hogy a pálya mellett álló segédedző úgy tudja befolyásolni az eseményeket, hogy legálisan játékba avatkozik. Márpedig pontosan ez történt André Tourigny-vel, a kanadai U20-as jégkorong-válogatott trénerével, aki a világbajnokság nyitónapján az ősi rivális Egyesült Államok csapata ellen mutatott be egy káprázatos "mentést", amivel csapatának is rengeteget segített.

A várakozásoknak megfelelően elképesztően látványos és fordulatos mérkőzést hozott az U20-as hokivébé első napjának rangadója, amelyen egy harmad után a Team USA 2-0-ra vezetett, de Kanada zsinórban négy góllal fordítani tudott. Innen még volt visszaút az amerikaiaknak, akik bő három perccel a vége előtt Shane Pinto második emberelőnyös találatával egyenlítettek, de hét másodperccel később a 2020-as NHL draft első kiválasztottjának várt Alexis Lafreniere egy parádés megmozdulással ismét vezetéshez juttatta Kanadát.

Az utolsó pillanatokban az amerikaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, északi szomszédaik pedig kétségbeesetten védekeztek. 110 másodperc volt hátra, amikor Ty Dellandrea szeretett volna felszabadítani saját harmadában, csakhogy a korong kirepült a pályáról.

Mivel senki nem ért hozzá, ezért a játék késleltetése miatt kétperces büntetést kellett volna kapnia a centernek.

Azonban a pakkot a válogatott segédedzője, Andre Touringny a kispadon állva elkapta, mielőtt kirepült volna a nézőtérre, ezért az hivatalosan nem hagyta el a játékteret, így Dellandreát nem állították ki.

Az amerikaiak nem kaptak emberelőnyt, ezért le kellett hozni a kapusukat, hogy létszámfölényben támadhassanak. Szinte sorsszerű, hogy ezt Kanada kihasználta, és éppen Dellandrea állította be üres kapus góllal a 6-4-es végeredményt.

A játéknap másik rangadóján, a svéd-finn meccsen Nils Höglander jóvoltából már most megszületett a torna legszebb találata: